TV4 har har rekryterat Maria Mowbray som ny utvecklingschef och Cem Yeter som ny Creative Director. Folk Maria Mowbray och Cem Yeter. Foto: Pressbild

TV4 stjärnrekryterar

TV4 har har rekryterat Maria Mowbray som ny utvecklingschef och Cem Yeter som ny Creative Director. Bonnier Broadcasting och TV4 förstärker därmed utvecklingsavdelningen på innehållssidan, för att ytterligare öka fokus på att utveckla och leverera det starkaste svenska innehållet oavsett plattform.

Daniel Bacelj
Daniel Bacelj
 

Det är två topprekryteringar som Bonnier Broadcasting nu presenterar. TV4:s tidigare programchef Maria Mowbray, som under en tid frilansat för flera svenska tv-kanaler, återvänder som ny utvecklingschef – och Cem Yeter, tidigare vd för Mastiff och senast vd för Zodiaks USA-kontor i Los Angeles, ansluter i en ny roll som Creative Director.

– Det här är fantastiskt! Vi får nu in ett riktigt dreamteam som tillsammans med vårt redan starka lag, får ansvaret för all strategisk utveckling och intake av program. Med det tryck och den mängd idéer som vi får in ger det här oss möjligheten att bli ännu bättre på att driva och ta hand om de idéer vi tror på tillsammans med produktionsbolagen, och därmed växla upp hela vårt utvecklingsarbete, säger Cathrine Wiernik, programdirektör allmän-tv för TV4 och C More på Bonnier Broadcasting.

Kraven på kanalernas och plattformarnas innehåll, och därmed också på utvecklingen av nya program, ökar hela tiden. Genom rekryteringarna förstärks TV4:s redan starka fokus på idé- och formatutveckling, och ännu mer resurser och tid kan läggas på den allt viktigare innehållsutvecklingen av lokalt svenskt innehåll.

– Att i det läge vi befinner oss få fokusera på den här delen av verksamheten, med utveckling och beställning av program, det är ett drömjobb. Det team vi nu sätter ihop besitter otroligt mycket erfarenhet och kunskap, som gör att vi tillsammans med produktionsbolagen ska kunna jobba ännu mer djupgående med utvecklingsarbetet, säger Maria Mowbray.

Cem Yeter har tidigare varit med om att utveckla och producera flera av TV4:s mest framgångsrika program, däribland Så mycket bättre, Let’s dance, Bytt är bytt och Det största äventyret. Som kreativ chef kommer han med sin spjutspetskompetens – både vad gäller utveckling och affär – ansvara för att driva stora och komplexa utvecklingsprojekt.

– Det känns verkligen helt rätt att anta utmaningen och kliva över på kanalsidan för att få chansen att utvecklas och lära mig nya saker. Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet från att utveckla och producera breda underhållningsformat, och ser fram emot att få jobba med några av de skarpaste och mest passionerade som finns i branschen, säger Cem Yeter.

Maria Mowbray och Cem Yeter tillträder i januari. Samtidigt går Jakob Hansson vidare in i en mer renodlad senior programutvecklarroll. Han fortsätter att tillsammans med Maria Mowbray och Niklas Vestberg ansvara för pitchar, intake och förhandla beställningar, men fokuserar huvudsakligen på programutveckling. Malin Knave går in i en ny roll som senior exekutiv producent på programavdelningen.

Emma Rost går till Westander. Folk
Efter sju år lägger Curators of Sweden ned det populära Sverigekontot på Twitter.
Aftonbladet videoutbildar all personal.
Jörgen Gullbrandsson, VD på Readly.
Google är populäraste arbetsgivaren enligt en undersökning utförd av Academic Work
Åre är den kommun där invånarna hyr ut sitt boende mest via Airbnb.
Gullers Grupp har rekryterat den digitala projektledaren Karin Benckert och producenten Pelle Helmstein. Folk
Isabella Löwengrip flyttar sin blogg till Bonnier
Volkswagen startar bildelningstjänst med e-bilar i Berlin som vänder sig till personer som inte vill äga en bil själv.
Pernilla Enebrink går till Westanders Folk
Linda Johansson blir ny marknadsansvarig på Miele i Sverige. Folk
Bonnier Magazines & Brands vill bli Sveriges största koncept- och contentbyrå. Satsningen kommer att ledas av Emelie Grahn och Malin Lundberg Aguilera
TV4 bjuder på en intensiv tv-höst.
Det populära tv-programmet The Grand Tour blir tv-spel. Amazon producerar.
Jesper Dahl blir ny nordisk vd för Viacom.
Andrea Sahlgren lämnar Viacom - går till Nent