Therese Bohlin blir ny vd för Prime. Folk Therese Bohlin blir ny vd för Prime. Foto: Press

Therese Bohlin ny vd för Prime

Therese Bohlin blir ny vd och Krister Nilsson har utsetts tills ny vice vd. Det meddelade Prime på måndagen.

Smashdig
Smashdig
 

Markus Gustafsson lämnar vd-stolen på kommunikationsbyrån Prime. Istället blir det Therese Bohlin som tar över som vd. Samtidigt blir Krister Nilsson ny vice VD vid sidan av David Orlic.

– Jag ser fram emot att få leda en av världens bästa kommunikationsbyråer med några av de mest smarta och ambitiösa medarbetarna i branschen. Prime har sedan 2010 varit en av de mest kreativa kommunikationsbyråerna i världen och vi är väldigt stolta över vårt unika sätt att arbeta. Jag vill att vi ska fortsätta utmana den traditionella byråmodellen för att möta våra kunders ökade krav på snabb omställning. Bara i år har vi anställt ett tjugotal nya kompetenser för att kombinera experter på ett nytt sätt och vi står inför en spännande ny fas i vår utveckling, säger Therese Bohlin, vd på Prime, i ett pressmeddelande.

Missa inga nyheter! Följ Smashdig på LinkedIn

”Diskuterat sedan årsskiftet”

Therese Bohlin rekryterades till Prime från rollen som strategichef på McCann med uppdraget att skapa en starkare koppling mellan rådgivning och kreation och har ingått i ledningsgruppen och delägargruppen sedan 2013.

– Att Carl Fredrik Sammeli skulle lämna Prime har vi känt till länge. Därför har vi diskuterat sedan årsskiftet hur ledningen ska se ut i framtiden. Therese är en stark och erfaren ledare som varit drivande i att utveckla Prime de senaste åren och lämpar sig bäst att ta oss in i nästa fas. Vi måste alltid förändras snabbare än vår omvärld och våra kunder, vilket idag kräver helt nya typer av kompetenser och behov av internationalisering. Jag kommer fullt ut kunna fokusera på att skapa kundvärde framåt, säger Markus Gustafsson, avgående VD på Prime.

Krister Nilsson har samtidigt utsetts till ny vice VD och ansvarig för Primes kundutveckling. Krister har lång bakgrund inom politiken, bland annat från ledningen av Miljödepartementet. Han har under tio års tid byggt upp Primes hållbarhetserbjudande som nu lanseras globalt. David Orlic fortsätter i sin roll som vice VD och innovationschef på Prime.

Emma Rost går till Westander. Folk
Efter sju år lägger Curators of Sweden ned det populära Sverigekontot på Twitter.
Aftonbladet videoutbildar all personal.
Jörgen Gullbrandsson, VD på Readly.
Google är populäraste arbetsgivaren enligt en undersökning utförd av Academic Work
Åre är den kommun där invånarna hyr ut sitt boende mest via Airbnb.
Gullers Grupp har rekryterat den digitala projektledaren Karin Benckert och producenten Pelle Helmstein. Folk
Isabella Löwengrip flyttar sin blogg till Bonnier
Volkswagen startar bildelningstjänst med e-bilar i Berlin som vänder sig till personer som inte vill äga en bil själv.
Pernilla Enebrink går till Westanders Folk
Linda Johansson blir ny marknadsansvarig på Miele i Sverige. Folk
Bonnier Magazines & Brands vill bli Sveriges största koncept- och contentbyrå. Satsningen kommer att ledas av Emelie Grahn och Malin Lundberg Aguilera
TV4 bjuder på en intensiv tv-höst.
Det populära tv-programmet The Grand Tour blir tv-spel. Amazon producerar.
Jesper Dahl blir ny nordisk vd för Viacom.
Andrea Sahlgren lämnar Viacom - går till Nent