Allt för Sverige vann en EmmyDeltagarna i Allt för Sverige 2015. Foto: Knut Koivisto

SVT-jubel: Vinner Emmy

SVT-serien Allt för Sverige vann det internationella Emmy-priset, en av tv-världens mest prestigefulla tävlingar. Programledaren Anders Lundin var på plats i New York för att ta emot priset.

– Jag vet inte när jag blev så här galet glad senast! Jag är så jäkla stolt över programmet, deltagarna, alla som sliter häcken av sig för att dom vill att det ska bli precis så här bra. Fasen, vi förtjänade det. Allihop, säger en lycklig Anders Lundin.

Daniel Bacelj
Daniel Bacelj
 

 

Det var 2015 års programserie som var nominerat i klassen Non-Scripted Entertainment.Övriga nominerade i kategorin var brasilianska ”Adotada”, brittiska ”Gogglebox” och sydkoreanska ”I can see your voice.

– Jag är så glad över att SVT vinner en Emmy! Allt för Sverige är ett oemotståndligt program, som med skratt och tårar tar sig an en av vår tids svåra frågor. Att uppleva sitt land genom andras ögon har gett många av oss nya insikter. Och inte minst visat att man genom att hitta sin historia kan hitta sig själv, säger SVT:s VD Hanna Stjärne i  ett pressmeddelande.

I realityserien Allt för Sverige besöker ett antal svenskättade amerikaner Sverige för första gången i sina liv. Under ledning av programledaren Anders Lundin kämpar deltagarna sedan i olika utslagstävlingar och till sist står en enda vinnare kvar. Förstapriset är en efterlängtad träff med de saknade svenska släktingarna.

Serien hade premiär 2011 och har sänts i fem säsonger. Sjätte säsongen sänds just nu på söndagskvällar i SVT och produceras av Meter för SVT, med Christer Åkerlund som producent och Ebba Adielsson som SVT:s projektledare.

Allt för Sverige bygger på det norska formatet Culture Shock Norway.

jeanette-gustafsdotter-tu
Från vänster: Johan Ramsten, vice vd för koncernen. I mitten Anna Grönlund Krantz ny vd för Hallvarsson & Halvarsson och Martin Petersson, vd och koncernchef för H&H Group.
Jimmie Åkesson hade flest fejkföljare efter att Twitter genomförde en storstädning av falska konton på Twitter
Anneli Wikström blir ny Head of Native Studio inom Metro Media House.
Teamet som håller i Aftonbladets partiledardebatt: Matilda Wennerholm, programledare, Maria Bjaring, program- och debattledare, Malvina Britts, reporter, Lena Mellin, kommentator, Robert Aschberg, program- och debattledare.
Gullers Grupp köper den digitala Umeå-byrån Humbly
Zlatan Ibrahimovic skrotar sitt klädmärke A-Z, som han hade tillsammans med den norska klädjätten Varner.
Hanif Hosseini, sportchef Discovery.
Hermann Haraldsson, vd för Boozt
Bild från Googles lobby i San Francisco.
Anders Skoe blir interims-vd på Blocket
Titti Schultz lämnar P5 och kliver istället över till P4 Extra.
Till vänster: Ulrika Ek, vd för Nyheter24-gruppen och Daniel Pereaux, nytillträdd vd för Fragbite.
Sverigedemokraterna blir Sveriges största parti
Iapotek förvärvar Eprix
Jonas Antonsson, Raw Fury och Mikkel Weider och Martin Walfisz från Nordisk Film Games
Till vänster: Per Norman, vd för Mrg.