Sofie Lindholm blev årets digitala influencerFoto: Pressbild

Spotify-chefen Sofie Lindholm blev Årets digitala influencer

Sofie Lindblom, innovationschef på Spotify, blev premiärvinnaren av det nyinstiftade priset Årets digitala influencer. Bakom utmärkelsen står IT- och managementbolaget Consid.

Daniel Bacelj
Daniel Bacelj
 

Vid Considgalan på Grand Hôtel den 12 november delade IT- och managementbolaget Consid ut utmärkelsen Årets digitala influencer. Utmärkelsen syftar till att uppmärksamma en individ som under året drivit digitaliseringsfrågor på ett föredömligt sätt och i och med detta fått betyda mycket för Sveriges digitala utveckling. Sofie Lindblom, innovationschef på Spotify, blev den lyckliga mottagaren av utmärkelsen.

Utmärkelsen Årets digitala influencer var ett nytt inslag på IT- och managementbolaget Consids egna gala, Considgalan, som alltså hölls på Grand Hôtel nu i lördags. Det var Consids egna anställda som stod för nomineringarna till priset. Det var förutom Sofie Lindblom på Spotify även Alexander Hars, medgrundare till Let’s Deal, och Niklas Adalberth, en av grundarna till Klarna, som stod som nominerade till utmärkelsen. Lindblom, som alltså blev den lyckliga mottagaren av utmärkelsen, stod som nominerad med följande motivering:

”Genom rollen som innovationschef på Spotify, ett av världens mest innovativa företag, är Sofie Lindblom placerad mitt i händelsernas centrum och påverkar vad som väntar oss runt hörnet. 26-åringen har bland annat blivit utsedd till årets IT-tjej av Microsoft, hållit föredrag på Almedalsveckan, sitter i styrelsen för Silicon Wikings och Business Sweden, samt engagerar sig i Womenengineer som inspirerar unga kvinnor till att söka sig till ingenjörsutbildningar. Med den mansdominans IT-branschen har, är Sofie ett föredöme och en viktig inspiratör till hur framtidens IT-bransch kommer se ut då hon driver frågan om jämställdhet aktivt och med rätt fokus.”

– Det var inget enkelt beslut att välja vinnare, då samtliga av de tre nominerade utgör otroligt starka individer som alla har haft en tydlig inverkan på vårt digitala samhälle. Det vi ser i Sofie är att hon redan i ung ålder fått betyda mycket för vår bransch och på ett föredömligt sätt driver såväl digitaliseringsfrågor som jämställdhetsfrågan i vår bransch framåt. Detta tycker vi är värt att uppmärksamma. Vi är mycket glada över att ha fått tilldela Sofie denna utmärkelse, säger Peter Hellgren, vd för Consid.

Henrik Stenson. Foto: TourProGolfClubs, cc, 2.0
Twitters högkvarter i England. Foto: Pressbild
Caroline Ensér (t.v.) och Charlotta Malmquist Renstig (t.h)
Instagram
Alicia Sternin och Ida Antebro. Foto: Press
3D sko Gullers Grupp
Foto: Pressbild
Joel Abrahamsson är Sverige bästa utvecklare 2016. Foto: Johannes Skoog/Expressen
TV4 har har rekryterat Maria Mowbray som ny utvecklingschef och Cem Yeter som ny Creative Director. Folk
Vinnarna av Stora Journalistpriset 2016: Vinnarna Bosse Lindquist, Niklas Orrenius, Negra Efendić, Karin Thunberg och Helena Bengtsson.
Dagens download: Harrysrapporten - Trendrapport - Så här blir framtidens restauranger
Musikhjälpen 2016 leds av Josefine Jinder, Kodjo Akolor och Pelle Almqvist.
Allt för Sverige vann en Emmy
Jessica Sandberg blir ny Commercial Director på Nespresso.
Gustav Degerman och Hamid Abo startar Find Creatives. Foto: Press
Så här ska nya Aftonbladet.se knocka jättarna
Google skjuter in pengar i hemligt Nyheter24-projekt
Schibsted Future report 2017
Blocket har släppt ny sajt. Till höger, Cecilia von Krusenstierna, marknadschef Blocket