Alexander Pärleros är en av grundarna till nya tjänsten pensionera.se. Foto: PressAlexander Pärleros är en av grundarna till nya tjänsten pensionera.se. Foto: Press

Nu ska Pärleros revolutionera pensionsbranchen

Entreprenören Alexander Pärleros är en av grundarna till nya tjänsten pensionera.se som sägs digitalisera hela pensionsflödet.

Daniel Bacelj
Daniel Bacelj
 

– Vi utvärderar pensionen, lämnar automatiska förslag och hjälper kund att byta mot en fast avgift utan några incitament till provisioner. Allt digitalt.” säger en av grundarna Alexander Pärleros i en kommentar.

Att Pensionera.se kan genomföra det här nu beror delvis på att hela bankvärlden har börjat digitaliseras på bredare front med bank-id, digital-signering med mera.

– Vår nya lösning har inte varit möjlig tidigare i och med att alla våra delar sker digitalt. Vi är de första som har löst alla flöden, hela vägen, med fonder och pensioner. Det är stort i bankvärlden. I vår nya tjänst kan du som kund jämföra alla fonder och pensioner och du kan ändra dina val direkt i mobilen, säger Alexander Pärleros.

Enligt pensionera.se är deras rekommendationstjänst helt opartisk och fri från provisioner tack vare en fast prenumerationsavgift per månad. För att kunna erbjuda varje kund individuellt anpassad rådgivning kollar Pensionera på en mängd olika parametrar. Det är till exempel risknivå, avkastning, avgifter, kundens ålder och fondernas rating. Pensionera har byggt en egen algoritm som räknar fram hur väl varje innehav passar för varje unik individ. Det här är robotrådgivning som gör pensionen roligare att följa.

Emma Rost går till Westander. Folk
Efter sju år lägger Curators of Sweden ned det populära Sverigekontot på Twitter.
Aftonbladet videoutbildar all personal.
Jörgen Gullbrandsson, VD på Readly.
Google är populäraste arbetsgivaren enligt en undersökning utförd av Academic Work
Åre är den kommun där invånarna hyr ut sitt boende mest via Airbnb.
Gullers Grupp har rekryterat den digitala projektledaren Karin Benckert och producenten Pelle Helmstein. Folk
Isabella Löwengrip flyttar sin blogg till Bonnier
Volkswagen startar bildelningstjänst med e-bilar i Berlin som vänder sig till personer som inte vill äga en bil själv.
Pernilla Enebrink går till Westanders Folk
Linda Johansson blir ny marknadsansvarig på Miele i Sverige. Folk
Bonnier Magazines & Brands vill bli Sveriges största koncept- och contentbyrå. Satsningen kommer att ledas av Emelie Grahn och Malin Lundberg Aguilera
TV4 bjuder på en intensiv tv-höst.
Det populära tv-programmet The Grand Tour blir tv-spel. Amazon producerar.
Jesper Dahl blir ny nordisk vd för Viacom.
Andrea Sahlgren lämnar Viacom - går till Nent