Alexander Pärleros är en av grundarna till nya tjänsten pensionera.se. Foto: PressAlexander Pärleros är en av grundarna till nya tjänsten pensionera.se. Foto: Press

Nu ska Pärleros revolutionera pensionsbranchen

Entreprenören Alexander Pärleros är en av grundarna till nya tjänsten pensionera.se som sägs digitalisera hela pensionsflödet.

Daniel Bacelj
Daniel Bacelj
 

– Vi utvärderar pensionen, lämnar automatiska förslag och hjälper kund att byta mot en fast avgift utan några incitament till provisioner. Allt digitalt.” säger en av grundarna Alexander Pärleros i en kommentar.

Att Pensionera.se kan genomföra det här nu beror delvis på att hela bankvärlden har börjat digitaliseras på bredare front med bank-id, digital-signering med mera.

– Vår nya lösning har inte varit möjlig tidigare i och med att alla våra delar sker digitalt. Vi är de första som har löst alla flöden, hela vägen, med fonder och pensioner. Det är stort i bankvärlden. I vår nya tjänst kan du som kund jämföra alla fonder och pensioner och du kan ändra dina val direkt i mobilen, säger Alexander Pärleros.

Enligt pensionera.se är deras rekommendationstjänst helt opartisk och fri från provisioner tack vare en fast prenumerationsavgift per månad. För att kunna erbjuda varje kund individuellt anpassad rådgivning kollar Pensionera på en mängd olika parametrar. Det är till exempel risknivå, avkastning, avgifter, kundens ålder och fondernas rating. Pensionera har byggt en egen algoritm som räknar fram hur väl varje innehav passar för varje unik individ. Det här är robotrådgivning som gör pensionen roligare att följa.

jeanette-gustafsdotter-tu
Från vänster: Johan Ramsten, vice vd för koncernen. I mitten Anna Grönlund Krantz ny vd för Hallvarsson & Halvarsson och Martin Petersson, vd och koncernchef för H&H Group.
Jimmie Åkesson hade flest fejkföljare efter att Twitter genomförde en storstädning av falska konton på Twitter
Anneli Wikström blir ny Head of Native Studio inom Metro Media House.
Teamet som håller i Aftonbladets partiledardebatt: Matilda Wennerholm, programledare, Maria Bjaring, program- och debattledare, Malvina Britts, reporter, Lena Mellin, kommentator, Robert Aschberg, program- och debattledare.
Gullers Grupp köper den digitala Umeå-byrån Humbly
Zlatan Ibrahimovic skrotar sitt klädmärke A-Z, som han hade tillsammans med den norska klädjätten Varner.
Hanif Hosseini, sportchef Discovery.
Hermann Haraldsson, vd för Boozt
Bild från Googles lobby i San Francisco.
Anders Skoe blir interims-vd på Blocket
Titti Schultz lämnar P5 och kliver istället över till P4 Extra.
Till vänster: Ulrika Ek, vd för Nyheter24-gruppen och Daniel Pereaux, nytillträdd vd för Fragbite.
Sverigedemokraterna blir Sveriges största parti
Iapotek förvärvar Eprix
Jonas Antonsson, Raw Fury och Mikkel Weider och Martin Walfisz från Nordisk Film Games
Till vänster: Per Norman, vd för Mrg.