Alexander Pärleros är en av grundarna till nya tjänsten pensionera.se. Foto: PressAlexander Pärleros är en av grundarna till nya tjänsten pensionera.se. Foto: Press

Nu ska Pärleros revolutionera pensionsbranchen

Entreprenören Alexander Pärleros är en av grundarna till nya tjänsten pensionera.se som sägs digitalisera hela pensionsflödet.

Daniel Bacelj
Daniel Bacelj
 

– Vi utvärderar pensionen, lämnar automatiska förslag och hjälper kund att byta mot en fast avgift utan några incitament till provisioner. Allt digitalt.” säger en av grundarna Alexander Pärleros i en kommentar.

Att Pensionera.se kan genomföra det här nu beror delvis på att hela bankvärlden har börjat digitaliseras på bredare front med bank-id, digital-signering med mera.

– Vår nya lösning har inte varit möjlig tidigare i och med att alla våra delar sker digitalt. Vi är de första som har löst alla flöden, hela vägen, med fonder och pensioner. Det är stort i bankvärlden. I vår nya tjänst kan du som kund jämföra alla fonder och pensioner och du kan ändra dina val direkt i mobilen, säger Alexander Pärleros.

Enligt pensionera.se är deras rekommendationstjänst helt opartisk och fri från provisioner tack vare en fast prenumerationsavgift per månad. För att kunna erbjuda varje kund individuellt anpassad rådgivning kollar Pensionera på en mängd olika parametrar. Det är till exempel risknivå, avkastning, avgifter, kundens ålder och fondernas rating. Pensionera har byggt en egen algoritm som räknar fram hur väl varje innehav passar för varje unik individ. Det här är robotrådgivning som gör pensionen roligare att följa.

Henrik Stenson. Foto: TourProGolfClubs, cc, 2.0
Twitters högkvarter i England. Foto: Pressbild
Caroline Ensér (t.v.) och Charlotta Malmquist Renstig (t.h)
Instagram
Alicia Sternin och Ida Antebro. Foto: Press
3D sko Gullers Grupp
Foto: Pressbild
Joel Abrahamsson är Sverige bästa utvecklare 2016. Foto: Johannes Skoog/Expressen
TV4 har har rekryterat Maria Mowbray som ny utvecklingschef och Cem Yeter som ny Creative Director. Folk
Vinnarna av Stora Journalistpriset 2016: Vinnarna Bosse Lindquist, Niklas Orrenius, Negra Efendić, Karin Thunberg och Helena Bengtsson.
Dagens download: Harrysrapporten - Trendrapport - Så här blir framtidens restauranger
Musikhjälpen 2016 leds av Josefine Jinder, Kodjo Akolor och Pelle Almqvist.
Allt för Sverige vann en Emmy
Jessica Sandberg blir ny Commercial Director på Nespresso.
Gustav Degerman och Hamid Abo startar Find Creatives. Foto: Press
Så här ska nya Aftonbladet.se knocka jättarna
Google skjuter in pengar i hemligt Nyheter24-projekt
Schibsted Future report 2017
Blocket har släppt ny sajt. Till höger, Cecilia von Krusenstierna, marknadschef Blocket