Andrea Sahlgren lämnar Viacom - går till NentAndrea Sahlgren lämnar Viacom - går till Nent. Foto: Pressbild

Nent stuvar om – värvar Viacom-vd

Nent Sverige gör en stor omorganisation. Det meddelade bolaget på onsdagen. Bland annat har bolaget värvat Andrea Sahlgren som i dag är vd för Viacom Norden.

Smashdig
Smashdig
 

På onsdagen presenterade Nent Sveriges vd, Filippa Wallestam, ett antal nyheter i organisationen. Andrea Sahlgren som i dag är vd för Viacom Norden har rekryterats in i bolaget till en nyinrättad roll som ansvarig för hela den annonsfinansierade verksamheten inom Nent Sverige. I den ingår TV3, TV6, TV8, TV10 och Viafree. I uppdraget ingår att driva frågor som rör kanalstrategi, försäljning, affärsutveckling och innehållsavdelningen.

– Jag är fantastiskt glad, och stolt, över att Andrea väljer att börja hos oss på Nent. Hon är som klippt och skuren för den nya roll vi nu inrättar där hon kommer ta ett helhetsgrepp över försäljning och innehåll. säger Filippa Wallestam, VD för Nent i Sverige, i ett pressmeddelande.

Missa inga nyheter! Följ Smashdig på Linkedin

Andrea Sahlgren kommer närmast från Viacom Norden där hon de senaste sex åren har arbetat som vd. Hon har tidigare även varit på MTG.

– Att ta steget över till en ny verksamhet efter 12 år är inget lätt beslut, men det här var en roll och en möjlighet som helt enkelt inte gick att motstå, säger Andrea Sahlgren, i ett uttalande.

Ytterligare omorganisationer på ledningsnivå

Camilla Rydbacken, idag programchef för egna produktioner, kliver från och med 1 september upp till rollen som innehållschef (Head of Content).

Även marknads- och kommunikationsavdelningen organiseras om från och med den 1 september när Mia Eriksson, VP Marketing & Communications, får ett utökat ansvar som inkluderar all innehållsrelaterad kommunikation för bolagets olika videoplattformar.

Dessutom tillsätter Nent Sverige också en för bolaget ny roll när Dzana Dedovic, idag ansvarig för Viafree i Sverige, blir lokalt ansvarig för Viaplay.

– De här förändringarna kommer att möjliggöra ännu mer kreativitet, kundfokus och tätare samarbete mellan våra olika affärsområden, säger Filippa Wallestam.

Wallestam går på föräldraledighet – han tar över
Filippa Wallestam går inom kort på föräldraledighet och från och med den 1 september tar Jonas Gustafsson, idag VP Head of Strategy and M&A på Nent Group, över ledningen för Nent Sverige som tillförordnad vd.

Emma Rost går till Westander. Folk
Efter sju år lägger Curators of Sweden ned det populära Sverigekontot på Twitter.
Aftonbladet videoutbildar all personal.
Jörgen Gullbrandsson, VD på Readly.
Google är populäraste arbetsgivaren enligt en undersökning utförd av Academic Work
Åre är den kommun där invånarna hyr ut sitt boende mest via Airbnb.
Gullers Grupp har rekryterat den digitala projektledaren Karin Benckert och producenten Pelle Helmstein. Folk
Isabella Löwengrip flyttar sin blogg till Bonnier
Volkswagen startar bildelningstjänst med e-bilar i Berlin som vänder sig till personer som inte vill äga en bil själv.
Pernilla Enebrink går till Westanders Folk
Linda Johansson blir ny marknadsansvarig på Miele i Sverige. Folk
Bonnier Magazines & Brands vill bli Sveriges största koncept- och contentbyrå. Satsningen kommer att ledas av Emelie Grahn och Malin Lundberg Aguilera
TV4 bjuder på en intensiv tv-höst.
Det populära tv-programmet The Grand Tour blir tv-spel. Amazon producerar.
Jesper Dahl blir ny nordisk vd för Viacom.
Adam Pålsson spelar huvudrollen i C More och TV4:s dramasatsning Dirigenten.