Kanal 5 och övriga Discoverykanaler bjuder på flera tv-nyheter i höst.Kanal 5 bjuder på flera tv-nyheter i höst. Foto: Discovery

Kanal 5 höstsatsar på ny kändisfamilj – se alla nyheterna

Flera nya satsningar tar på plats i Discoverys tv-tablå i höst. En ny kändisfamilj tar plats bredvid Wahlgrens – den fotbollsgalna familjen Hysén. Här är alla nyheterna.

Smashdig
Smashdig
 

Tittarfavoriten Wahlgrens kommer tillbaka i höst. Sofias änglar ger sig ut på sin elfte resa genom Sverige för att skapa rum att läka i, Dessertmästarna bjuder in åtta nya tävlingssugna konditorer och Filip och Fredrik rullar igång ännu en Breaking News-säsong med spännande gäster och oväntade nyhetsanalyser. Det är några av de succéprogram som fortsätter under hösten.

Nygammal program med nya programledare
Bland nyheterna i  Discoverys höstutbud märks bland annat Anja Pärson och Peter Forsberg som kämpar mot folkkära sportstjärnor i Vem kan slå Anja och Foppa?, Adam Alsing tar sig an Världens tuffaste jobb och dessutom är det premiär för den psykologiska kriminaldramaserien Det som göms i snö med Robert Gustafsson i huvudrollen, en serie som är skapad av profilen Leif GW Persson.  Och sist men inte minst, en ny familj att bekanta sig med – Hyséns.

Här är Discoverys storsatsningar i höst:

Kanal 5
Vem kan slå Anja och Foppa?
Premiär i höst
Vem kan slå hade premiär på Kanal 5 redan 2008 och är ett av kanalens mest framgångsrika program genom alla tider med fem säsonger. Då utmanades Filip Hammar och Fredrik Wikingsson av både kända och okända svenskar men när formatet gör comeback tio år senare kommer tittarna att få se två av landets största vinnarskallar, Anja Pärson och Peter Forsberg, tampas mot andra folkkära sportprofiler som tävlar i par.

Hyséns
Premiär i höst
Wahlgrens värld gör redan storsuccé och i höst får Kanal 5:s tittare lära känna ännu en härligt galen kändisfamilj – Hyséns. Glenn Hysén är en av Sveriges bästa och mest populära fotbollsspelare genom tiderna och i Kanal 5:s nya realityserie följer man honom och hans stora familj.

Världens tuffaste jobb med Adam Alsing
Säsong 2 startar måndag 20 augusti 21.00
Kanal 5:s succéprogram Världens tuffaste jobb är tillbaka med en ny folkkär programledare – Adam Alsing. Förra säsongen provade Carina Berg på att vara krokodilskötare, rumptydare och hästavlare, och nu är det dags för nästa programledare att utmana sina värsta rädslor.

Det som göms i snö
Premiär tisdag 21 augusti 21.00
Discovery Networks långsiktiga dramasatsning är en enda evig succésaga och nu skrivs ytterligare ett kapitel när psykologiska krimdramat Det som göms i snö har premiär. Serien är skapad av Sveriges mest kända kriminolog, den bästsäljande författaren Leif GW Persson, och huvudrollen spelas av en av Sveriges mest hyllade och folkkära skådespelare Robert Gustafsson.

Wahlgrens värld
Säsong 4 startar torsdag 23 augusti 21.00

Breaking News med Filip & Fredrik
Säsong 9 startar måndag 20 augusti 22.00
Filip och Fredrik gör sin nionde säsong av Breaking News och bjuder på en egen blandning av nyheter, humor och allvar.

Sofias Änglar
Säsong 11 startar måndag 20 augusti 20.00
För elfte säsongen ger sig trion Sofia Wistam, Johnnie Krigström och Mattias Särnholm ut på en resa genom Sverige för att hjälpa människor som drabbats hårt av motgångar i livet.

Dessertmästarna
Säsong 7 startar onsdag 22 augusti 21.00
Åtta skickliga dessertmakare från bland annat Göteborg, Falkenberg, Stockholm, Karlskrona och Jokkmokk står redo att visa vad de kan och lite till vid bakborden i ännu en rafflande omgång av tittarfavoriten Dessertmästarna.

Tunnelbanan Säsong 8
startar torsdag 23 augusti 20.00
För åttonde säsongen i ordningen bevakar våra trygghetsoperatörer Stockholms tunnelbana och ser till att våra ordningsvakter, trygghetsvärdar och övriga arbetare i tunnelbanesystemet gör tunnelbanan till en trygg plats för Stockholms resenärer.

Vägens hjältar
Säsong 5 startar onsdag 22 augusti 20.00
För femte säsongen får tittarna följa bärgarna Soffan, Micke, Berra, bärgningsvalpen Signe och de andra hjältarna som med mod och skicklighet gör trafiken säkrare och mer effektiv.
Barncancergalan – det svenska humorpriset Måndag 1 oktober 20.00 Måndagen den 1 oktober 20:00 direktsänds för fjärde året i rad Barncancergalan – det svenska humorpriset från Berns i Stockholm. Carina Berg är åter värd.

Grey’s Anatomy
Säsong 15 startar i höst

The Big Bang Theory
Säsong 12 startar i höst

DPLAY

Ex on the beach Sverige
Säsong 5 startar i höst på Dplay samt Kanal 11

KANAL 9

The Walking Dead
Säsong 9 startar sannolikt i oktober
I höst är The Walking Dead tillbaka med den nionde säsongen.

Europa League Europa League
På Kanal 9, Eurosport-kanalerna och Eurosport player
Alla som följde Östersunds framgångssaga i vintras vet att Europa League är hetare än någonsin. Nu är det klart att Discovery Networks Sweden visar Europa League i ytterligare tre år till 2021,

Eurosport Cykel Vuelta a Espana
25 augusti – 16 september avgörs årets tredje stora etapplopp på cykel.

Grand slam-tennis US Open
Eurosport smashar in matchbollen för Grand Slam-året på klassiska Flushing Meadows i New York.

Gold Rush
Säsong 9 startar tisdag 16 oktober 21.00
Gold rush är tillbaka med den nionde säsongen och så är även Parker Schnabel.

Motor på Discovery Channel
Hösten bjuder på mycket Richard Rawlings när både Garage rehab och Fast n’ loud (1 oktober 21.00) är tillbaka med nya avsnitt på måndagar. Dessutom återvänder Rawlings tidigare vapendragare Aaron Kaufman i nya avsnitt av Shifting gears (måndag 22 oktober 22.00) och Diesel brothers är tillbaka med ny säsong på onsdagar från 29 augusti. Fler favoriter än bara motorprogrammen återvänder också i höst när Alaskan bush people är tillbaka med fjärde säsongen torsdag 20 september och Alaska: The last frontier är tillbaka med åttonde säsongen tisdag 30 oktober 22.00.

Emma Rost går till Westander. Folk
Efter sju år lägger Curators of Sweden ned det populära Sverigekontot på Twitter.
Aftonbladet videoutbildar all personal.
Jörgen Gullbrandsson, VD på Readly.
Google är populäraste arbetsgivaren enligt en undersökning utförd av Academic Work
Åre är den kommun där invånarna hyr ut sitt boende mest via Airbnb.
Gullers Grupp har rekryterat den digitala projektledaren Karin Benckert och producenten Pelle Helmstein. Folk
Isabella Löwengrip flyttar sin blogg till Bonnier
Volkswagen startar bildelningstjänst med e-bilar i Berlin som vänder sig till personer som inte vill äga en bil själv.
Pernilla Enebrink går till Westanders Folk
Linda Johansson blir ny marknadsansvarig på Miele i Sverige. Folk
Bonnier Magazines & Brands vill bli Sveriges största koncept- och contentbyrå. Satsningen kommer att ledas av Emelie Grahn och Malin Lundberg Aguilera
TV4 bjuder på en intensiv tv-höst.
Det populära tv-programmet The Grand Tour blir tv-spel. Amazon producerar.
Jesper Dahl blir ny nordisk vd för Viacom.
Andrea Sahlgren lämnar Viacom - går till Nent