americanapparel

Klickmonster byter namn till Smashdig

I dag byter Klickmonster namn till Smashdig och utökar samtidigt nyhetsbevakningen med 100 procent när den engelskspråkiga sajten smashdig.com lanseras.

Erika Granath
 

Klickmonster grundades år 2014 och har sedan starten bevakat den svenska digitala medievärlden. Nu byter sidan namn till Smashdig och samtidigt lanserar Smashdig Studios en engelskspråkig sajt, smashdig.com, där människor, nyheter och innovationer från den svenska mediebranschen lyfts fram.

– Genom att skriva på såväl svenska som engelska hamnar vi i en unik position då vi som första svenska branschsajt ger svenska mediesatsningar en internationell publik, säger Adam Jönsson, redaktör på Smashdig.com.

Engelskspråkiga Smashdig.com är Smashdig Studios ”flaggskepp” och kommer att fyllas med egenproducerade reportage och handplockade nyheter från den svenska digitala medievärlden.

– Vi lever i en gränslös medievärld och Smashdig ska vara en dörröppnare för en internationell publik att på nära håll ta del av den kunskap, människor och innovationskraft som utvecklar den svenska mediebranschen, säger Daniel Bacelj, grundare och ansvarig utgivare av Smashdig.

Smashdig.se ska ha ett levande flöde med dagsaktuella branschnyheter, debatter och snackisar – Smashdig tar fram essensen av de senaste händelserna och paketerar dem i form av bild, text och video så att du snabbt kan hålla dig uppdaterad.

Målgruppen är ung, uppkopplad och på väg framåt. Då läsarna lever mycket på sociala medier kommer Smashdig göra detsamma och kommunicera sina nyheter i flera kanaler.

– Smashdig ligger helt rätt i tiden. Den svenska mediebranschen kryllar av innovation och det är just den vi ska försöka fånga upp, säger Adam Jönsson, redaktör på Smashdig.com.

 

Henrik Stenson. Foto: TourProGolfClubs, cc, 2.0
Twitters högkvarter i England. Foto: Pressbild
Caroline Ensér (t.v.) och Charlotta Malmquist Renstig (t.h)
Instagram
Alicia Sternin och Ida Antebro. Foto: Press
3D sko Gullers Grupp
Foto: Pressbild
Joel Abrahamsson är Sverige bästa utvecklare 2016. Foto: Johannes Skoog/Expressen
TV4 har har rekryterat Maria Mowbray som ny utvecklingschef och Cem Yeter som ny Creative Director. Folk
Vinnarna av Stora Journalistpriset 2016: Vinnarna Bosse Lindquist, Niklas Orrenius, Negra Efendić, Karin Thunberg och Helena Bengtsson.
Dagens download: Harrysrapporten - Trendrapport - Så här blir framtidens restauranger
Musikhjälpen 2016 leds av Josefine Jinder, Kodjo Akolor och Pelle Almqvist.
Allt för Sverige vann en Emmy
Jessica Sandberg blir ny Commercial Director på Nespresso.
Gustav Degerman och Hamid Abo startar Find Creatives. Foto: Press
Så här ska nya Aftonbladet.se knocka jättarna
Google skjuter in pengar i hemligt Nyheter24-projekt
Schibsted Future report 2017
Blocket har släppt ny sajt. Till höger, Cecilia von Krusenstierna, marknadschef Blocket