americanapparel

Klickmonster byter namn till Smashdig

I dag byter Klickmonster namn till Smashdig och utökar samtidigt nyhetsbevakningen med 100 procent när den engelskspråkiga sajten smashdig.com lanseras.

Erika Granath
 

Klickmonster grundades år 2014 och har sedan starten bevakat den svenska digitala medievärlden. Nu byter sidan namn till Smashdig och samtidigt lanserar Smashdig Studios en engelskspråkig sajt, smashdig.com, där människor, nyheter och innovationer från den svenska mediebranschen lyfts fram.

– Genom att skriva på såväl svenska som engelska hamnar vi i en unik position då vi som första svenska branschsajt ger svenska mediesatsningar en internationell publik, säger Adam Jönsson, redaktör på Smashdig.com.

Engelskspråkiga Smashdig.com är Smashdig Studios ”flaggskepp” och kommer att fyllas med egenproducerade reportage och handplockade nyheter från den svenska digitala medievärlden.

– Vi lever i en gränslös medievärld och Smashdig ska vara en dörröppnare för en internationell publik att på nära håll ta del av den kunskap, människor och innovationskraft som utvecklar den svenska mediebranschen, säger Daniel Bacelj, grundare och ansvarig utgivare av Smashdig.

Smashdig.se ska ha ett levande flöde med dagsaktuella branschnyheter, debatter och snackisar – Smashdig tar fram essensen av de senaste händelserna och paketerar dem i form av bild, text och video så att du snabbt kan hålla dig uppdaterad.

Målgruppen är ung, uppkopplad och på väg framåt. Då läsarna lever mycket på sociala medier kommer Smashdig göra detsamma och kommunicera sina nyheter i flera kanaler.

– Smashdig ligger helt rätt i tiden. Den svenska mediebranschen kryllar av innovation och det är just den vi ska försöka fånga upp, säger Adam Jönsson, redaktör på Smashdig.com.

 

Emma Rost går till Westander. Folk
Efter sju år lägger Curators of Sweden ned det populära Sverigekontot på Twitter.
Aftonbladet videoutbildar all personal.
Jörgen Gullbrandsson, VD på Readly.
Google är populäraste arbetsgivaren enligt en undersökning utförd av Academic Work
Åre är den kommun där invånarna hyr ut sitt boende mest via Airbnb.
Gullers Grupp har rekryterat den digitala projektledaren Karin Benckert och producenten Pelle Helmstein. Folk
Isabella Löwengrip flyttar sin blogg till Bonnier
Volkswagen startar bildelningstjänst med e-bilar i Berlin som vänder sig till personer som inte vill äga en bil själv.
Pernilla Enebrink går till Westanders Folk
Linda Johansson blir ny marknadsansvarig på Miele i Sverige. Folk
Bonnier Magazines & Brands vill bli Sveriges största koncept- och contentbyrå. Satsningen kommer att ledas av Emelie Grahn och Malin Lundberg Aguilera
TV4 bjuder på en intensiv tv-höst.
Det populära tv-programmet The Grand Tour blir tv-spel. Amazon producerar.
Jesper Dahl blir ny nordisk vd för Viacom.
Andrea Sahlgren lämnar Viacom - går till Nent