Foto: Press Folk Foto: Press

KITs expansion fortsätter – anställer fyra reportrar

Media-startupen KIT fortsätter växa. Sajten har anställt tre nya reportrar till sin feature-avdelning och ytterligare en reporter till nyhetsteamet.

Erika Granath
 

KIT, som Klickmonster berättade om tidigt i somras, fortsätter växa i rasande takt. På måndagen meddelade sajten att ytterligare fyra reportrar anställts, tre till featureredaktionen och en till nyhetsteamet.

De nya reportrarna på KITs featureredaktion är:

Annika Leone – redaktör föräldraskap och barn: ‘‘Annika har ett långt förflutet som journalist inom både magasin och kvällspress. Hon har bland annat varit mycket framgångsrik i sin roll som chefredaktör på Solo och redaktör på Expressen. Annika kommer närmast från Mama.’’

Sofia Stenseth – skönhetsredaktör: ‘‘Sofia en en av skönhetsbranschens mest välmeriterade skönhetsredaktörer, hon har bland annat jobbat på Cosmopolitan, Damernas Värld och Glamour. Nu senast kommer hon från en tjänst som creative planner på Aller media.’’

Jonatan Loxdal – bostadsreporter: ‘‘Jonatan kommer närmast från cafe.se där hans texter och redaktörskap varit en stor bidragande effekt till sajtens tillväxt.’’

–  Vi fortsätter att bygga upp våra redaktioner med några av branschens mest kunniga och talangfulla namn för att kunna producera ännu mer högkvalitativ journalistik inom flera olika områden, säger Linda Öhrn Lernström, featurechef på KIT, i en kommentar.

Anton Säll rekryteras till nyhetsteamet. Säll, som närmast kommer från Dagens Nyheter, har bland annat blivit nominerad till Guldkrattan för sina artiklar ‘‘från fältet’’ i Stockholm.

– Anton kommer med sin oefterhärmliga och egensinniga stil att passa perfekt i det nyhetsteam vi håller på att bygga på KIT, säger Martin Schori, nyhetschef på KIT, i en kommentar.

Google byter namn på flera av sina produkter. Bild från ett mötesrum i högkvarteret i Kalifornien.
Pernilla Ericson är ny ledarskribent på Aftonbladet Folk
Henrik Stenson. Foto: TourProGolfClubs, cc, 2.0
Twitters högkvarter i England. Foto: Pressbild
Caroline Ensér (t.v.) och Charlotta Malmquist Renstig (t.h)
Instagram
Alicia Sternin och Ida Antebro. Foto: Press
3D sko Gullers Grupp
Foto: Pressbild
Joel Abrahamsson är Sverige bästa utvecklare 2016. Foto: Johannes Skoog/Expressen
TV4 har har rekryterat Maria Mowbray som ny utvecklingschef och Cem Yeter som ny Creative Director. Folk
Vinnarna av Stora Journalistpriset 2016: Vinnarna Bosse Lindquist, Niklas Orrenius, Negra Efendić, Karin Thunberg och Helena Bengtsson.
Dagens download: Harrysrapporten - Trendrapport - Så här blir framtidens restauranger
Musikhjälpen 2016 leds av Josefine Jinder, Kodjo Akolor och Pelle Almqvist.
Allt för Sverige vann en Emmy
Jessica Sandberg blir ny Commercial Director på Nespresso.
Gustav Degerman och Hamid Abo startar Find Creatives. Foto: Press
Så här ska nya Aftonbladet.se knocka jättarna
Google skjuter in pengar i hemligt Nyheter24-projekt