Housestjärnan Klingande gör världens första Facebook Live-musikvideo - i Stockholm. Foto: PressbildHousestjärnan Klingande gör världens första Facebook Live-musikvideo - i Stockholm. Foto: Pressbild

Housestjärnan Klingande gör världens första Facebook Live-musikvideo – i Stockholm

Den 8 september kl. 20:00 gör den franska housestjärnan Klingande världens första Facebook Live-musikvideoinspelning för sin nya singel ’Somewhere New’. Det är den svenska innovationsbyrån bakom Aviciis kommunikation, At Night Studios, som initierat experimentet.

Daniel Bacelj
Daniel Bacelj
 

Det var den svenska housescenen som inspirerade den franska stjärnproducenten Klingande, Cedric Steinmyller, att börja med musik. För att hylla Sverige har han namngett både sig själv och låten’Jubel’ efter svenska melodiska ord. Med över 100 miljoner Spotify-streams i ryggen spelar han nu in världens första musikvideo på Facebook Live – i en enda tagning.

– Videon handlar om att drömma sig bort till nya världar och illusioner. Inspelningen är en one-take med många snabba vändningar och scener – så allt kan hända och vem som helst kan följa varje sekund. Stockholm med sin kreativa och innovativa anda blir den perfekta platsen för detta, säger Cédric Steinmyller.

Produktionens detaljer är hemliga, men den kommer kunna liknas med en liveteater av en dramatisk berättelse med olika scener, människor och världar som hastigt byggs upp och ner under musikvideons 4 minuter. Genom en mobilkamera sänds musikvideon direkt via Klingandes officiella Facebook-sida.

– Musikvideoformatet genomgår stor förändring och potentialen för innovativa idéer är större än någonsin. Genom att livestreama produktionen för ’Somewhere New’ via Facebook minimerar vi avståndet till fansen och inkluderar dem i produktionen. I dag är den närheten så mycket mer intressant än planerad perfektion, säger Marcus Lindgren, COO, At Night Studios.

– Att producera en musikvideo för Facebook Live är precis i linje med vad dagens musikkonsumenter söker – en upplevelse som händer exakt i detta ögonblick. Formatet inbjuder alla att delta och interagera och bygger en relation på en helt ny nivå, säger Calle Sjönell, Head of Facebook Creative Shop Nordics.

Emma Rost går till Westander. Folk
Efter sju år lägger Curators of Sweden ned det populära Sverigekontot på Twitter.
Aftonbladet videoutbildar all personal.
Jörgen Gullbrandsson, VD på Readly.
Google är populäraste arbetsgivaren enligt en undersökning utförd av Academic Work
Åre är den kommun där invånarna hyr ut sitt boende mest via Airbnb.
Gullers Grupp har rekryterat den digitala projektledaren Karin Benckert och producenten Pelle Helmstein. Folk
Isabella Löwengrip flyttar sin blogg till Bonnier
Volkswagen startar bildelningstjänst med e-bilar i Berlin som vänder sig till personer som inte vill äga en bil själv.
Pernilla Enebrink går till Westanders Folk
Linda Johansson blir ny marknadsansvarig på Miele i Sverige. Folk
Bonnier Magazines & Brands vill bli Sveriges största koncept- och contentbyrå. Satsningen kommer att ledas av Emelie Grahn och Malin Lundberg Aguilera
TV4 bjuder på en intensiv tv-höst.
Det populära tv-programmet The Grand Tour blir tv-spel. Amazon producerar.
Jesper Dahl blir ny nordisk vd för Viacom.
Andrea Sahlgren lämnar Viacom - går till Nent