Housestjärnan Klingande gör världens första Facebook Live-musikvideo - i Stockholm. Foto: PressbildHousestjärnan Klingande gör världens första Facebook Live-musikvideo - i Stockholm. Foto: Pressbild

Housestjärnan Klingande gör världens första Facebook Live-musikvideo – i Stockholm

Den 8 september kl. 20:00 gör den franska housestjärnan Klingande världens första Facebook Live-musikvideoinspelning för sin nya singel ’Somewhere New’. Det är den svenska innovationsbyrån bakom Aviciis kommunikation, At Night Studios, som initierat experimentet.

Daniel Bacelj
Daniel Bacelj
 

Det var den svenska housescenen som inspirerade den franska stjärnproducenten Klingande, Cedric Steinmyller, att börja med musik. För att hylla Sverige har han namngett både sig själv och låten’Jubel’ efter svenska melodiska ord. Med över 100 miljoner Spotify-streams i ryggen spelar han nu in världens första musikvideo på Facebook Live – i en enda tagning.

– Videon handlar om att drömma sig bort till nya världar och illusioner. Inspelningen är en one-take med många snabba vändningar och scener – så allt kan hända och vem som helst kan följa varje sekund. Stockholm med sin kreativa och innovativa anda blir den perfekta platsen för detta, säger Cédric Steinmyller.

Produktionens detaljer är hemliga, men den kommer kunna liknas med en liveteater av en dramatisk berättelse med olika scener, människor och världar som hastigt byggs upp och ner under musikvideons 4 minuter. Genom en mobilkamera sänds musikvideon direkt via Klingandes officiella Facebook-sida.

– Musikvideoformatet genomgår stor förändring och potentialen för innovativa idéer är större än någonsin. Genom att livestreama produktionen för ’Somewhere New’ via Facebook minimerar vi avståndet till fansen och inkluderar dem i produktionen. I dag är den närheten så mycket mer intressant än planerad perfektion, säger Marcus Lindgren, COO, At Night Studios.

– Att producera en musikvideo för Facebook Live är precis i linje med vad dagens musikkonsumenter söker – en upplevelse som händer exakt i detta ögonblick. Formatet inbjuder alla att delta och interagera och bygger en relation på en helt ny nivå, säger Calle Sjönell, Head of Facebook Creative Shop Nordics.

Henrik Stenson. Foto: TourProGolfClubs, cc, 2.0
Twitters högkvarter i England. Foto: Pressbild
Caroline Ensér (t.v.) och Charlotta Malmquist Renstig (t.h)
Instagram
Alicia Sternin och Ida Antebro. Foto: Press
3D sko Gullers Grupp
Foto: Pressbild
Joel Abrahamsson är Sverige bästa utvecklare 2016. Foto: Johannes Skoog/Expressen
TV4 har har rekryterat Maria Mowbray som ny utvecklingschef och Cem Yeter som ny Creative Director. Folk
Vinnarna av Stora Journalistpriset 2016: Vinnarna Bosse Lindquist, Niklas Orrenius, Negra Efendić, Karin Thunberg och Helena Bengtsson.
Dagens download: Harrysrapporten - Trendrapport - Så här blir framtidens restauranger
Musikhjälpen 2016 leds av Josefine Jinder, Kodjo Akolor och Pelle Almqvist.
Allt för Sverige vann en Emmy
Jessica Sandberg blir ny Commercial Director på Nespresso.
Gustav Degerman och Hamid Abo startar Find Creatives. Foto: Press
Så här ska nya Aftonbladet.se knocka jättarna
Google skjuter in pengar i hemligt Nyheter24-projekt
Schibsted Future report 2017
Blocket har släppt ny sajt. Till höger, Cecilia von Krusenstierna, marknadschef Blocket