Housestjärnan Klingande gör världens första Facebook Live-musikvideo - i Stockholm. Foto: PressbildHousestjärnan Klingande gör världens första Facebook Live-musikvideo - i Stockholm. Foto: Pressbild

Housestjärnan Klingande gör världens första Facebook Live-musikvideo – i Stockholm

Den 8 september kl. 20:00 gör den franska housestjärnan Klingande världens första Facebook Live-musikvideoinspelning för sin nya singel ’Somewhere New’. Det är den svenska innovationsbyrån bakom Aviciis kommunikation, At Night Studios, som initierat experimentet.

Daniel Bacelj
Daniel Bacelj
 

Det var den svenska housescenen som inspirerade den franska stjärnproducenten Klingande, Cedric Steinmyller, att börja med musik. För att hylla Sverige har han namngett både sig själv och låten’Jubel’ efter svenska melodiska ord. Med över 100 miljoner Spotify-streams i ryggen spelar han nu in världens första musikvideo på Facebook Live – i en enda tagning.

– Videon handlar om att drömma sig bort till nya världar och illusioner. Inspelningen är en one-take med många snabba vändningar och scener – så allt kan hända och vem som helst kan följa varje sekund. Stockholm med sin kreativa och innovativa anda blir den perfekta platsen för detta, säger Cédric Steinmyller.

Produktionens detaljer är hemliga, men den kommer kunna liknas med en liveteater av en dramatisk berättelse med olika scener, människor och världar som hastigt byggs upp och ner under musikvideons 4 minuter. Genom en mobilkamera sänds musikvideon direkt via Klingandes officiella Facebook-sida.

– Musikvideoformatet genomgår stor förändring och potentialen för innovativa idéer är större än någonsin. Genom att livestreama produktionen för ’Somewhere New’ via Facebook minimerar vi avståndet till fansen och inkluderar dem i produktionen. I dag är den närheten så mycket mer intressant än planerad perfektion, säger Marcus Lindgren, COO, At Night Studios.

– Att producera en musikvideo för Facebook Live är precis i linje med vad dagens musikkonsumenter söker – en upplevelse som händer exakt i detta ögonblick. Formatet inbjuder alla att delta och interagera och bygger en relation på en helt ny nivå, säger Calle Sjönell, Head of Facebook Creative Shop Nordics.

jeanette-gustafsdotter-tu
Från vänster: Johan Ramsten, vice vd för koncernen. I mitten Anna Grönlund Krantz ny vd för Hallvarsson & Halvarsson och Martin Petersson, vd och koncernchef för H&H Group.
Jimmie Åkesson hade flest fejkföljare efter att Twitter genomförde en storstädning av falska konton på Twitter
Anneli Wikström blir ny Head of Native Studio inom Metro Media House.
Teamet som håller i Aftonbladets partiledardebatt: Matilda Wennerholm, programledare, Maria Bjaring, program- och debattledare, Malvina Britts, reporter, Lena Mellin, kommentator, Robert Aschberg, program- och debattledare.
Gullers Grupp köper den digitala Umeå-byrån Humbly
Zlatan Ibrahimovic skrotar sitt klädmärke A-Z, som han hade tillsammans med den norska klädjätten Varner.
Hanif Hosseini, sportchef Discovery.
Hermann Haraldsson, vd för Boozt
Bild från Googles lobby i San Francisco.
Anders Skoe blir interims-vd på Blocket
Titti Schultz lämnar P5 och kliver istället över till P4 Extra.
Till vänster: Ulrika Ek, vd för Nyheter24-gruppen och Daniel Pereaux, nytillträdd vd för Fragbite.
Sverigedemokraterna blir Sveriges största parti
Iapotek förvärvar Eprix
Jonas Antonsson, Raw Fury och Mikkel Weider och Martin Walfisz från Nordisk Film Games
Till vänster: Per Norman, vd för Mrg.