Rickard Sandett blir ny VD för Lajkat. Foto: Robin Lorentz-AllardRickard Sandett blir ny VD för Lajkat. Foto: Robin Lorentz-Allard

Han blir ny vd för Lajkat

Rickard Sandett blir ny vd för viralsajten Lajkat. Han kommer närmast från en roll som Content Marketing Manager på Mediekompaniet.

Daniel Bacelj
Daniel Bacelj
 

– I Richard Sandett får vi en resultatdriven kraft med förmåga att skapa ökade intäkter kring vårt innehåll. Han har i sina tidigare uppdrag visat prov på bred affärsmässig kompetens, som vi kommer att få stor glädje av, säger Miriam Grut Norrby, styrelseordförande för Lajkat.

Rickard Sandett kommer närmast från en roll som Content Marketing Manager på Mediekompaniet och dessförinnan var han affärsutvecklingschef på Tre Kronor Media. Tidigare har han arbetat på Schibsted-ägda Minimedia och Postnord.

I rollen som vd för Lajkat AB blir uppgiften att utveckla innehållet och skapa nya affärsmöjligheter. Idag är det annonser och branded content som står för större delen av intäkterna.

– Det är en enormt spännande utmaning att fortsätta utveckla innehållet till den svårflörtade unga målgruppen 15-24, och skapa förutsättningar för annonsörer att i större utsträckning nå ut till den, säger Rickard Sandett.

Lajkat.se startades av Aftonbladet 2014 och är sedan våren 2016 ett eget bolag och en del av affärsområdet Schibsted Growth, tillsammans med bolag som Prisjakt, Lendo, Let´s Deal och Vinguiden.

Rickard Sandett tillträder tjänsten som vd i mitten av september.

jeanette-gustafsdotter-tu
Från vänster: Johan Ramsten, vice vd för koncernen. I mitten Anna Grönlund Krantz ny vd för Hallvarsson & Halvarsson och Martin Petersson, vd och koncernchef för H&H Group.
Jimmie Åkesson hade flest fejkföljare efter att Twitter genomförde en storstädning av falska konton på Twitter
Anneli Wikström blir ny Head of Native Studio inom Metro Media House.
Teamet som håller i Aftonbladets partiledardebatt: Matilda Wennerholm, programledare, Maria Bjaring, program- och debattledare, Malvina Britts, reporter, Lena Mellin, kommentator, Robert Aschberg, program- och debattledare.
Gullers Grupp köper den digitala Umeå-byrån Humbly
Zlatan Ibrahimovic skrotar sitt klädmärke A-Z, som han hade tillsammans med den norska klädjätten Varner.
Hanif Hosseini, sportchef Discovery.
Hermann Haraldsson, vd för Boozt
Bild från Googles lobby i San Francisco.
Anders Skoe blir interims-vd på Blocket
Titti Schultz lämnar P5 och kliver istället över till P4 Extra.
Till vänster: Ulrika Ek, vd för Nyheter24-gruppen och Daniel Pereaux, nytillträdd vd för Fragbite.
Sverigedemokraterna blir Sveriges största parti
Iapotek förvärvar Eprix
Jonas Antonsson, Raw Fury och Mikkel Weider och Martin Walfisz från Nordisk Film Games
Till vänster: Per Norman, vd för Mrg.