Csaba Bene Perlenberg, ny ledarkrönikör och debattansvarig på Kvällsposten och GT. Foto: Pressbild/GT.se

GT och Kvällsposten storsatsar på lokal debatt

GT och Kvällsposten startar i september var sin ny lokal digital debattsida och fördjupar samarbetet med ledarkrönikören Csaba Bene Perlenberg.

Daniel Bacelj
Daniel Bacelj
 

Satsningen innebär mer lokalt opinionsmaterial, två nya ledarbloggar och helt nya digitala debattsidor för Expressels editioner GT och Kvällsposten.

Csaba Bene Perlenberg har varit ledarkrönikör och skapat unikt lokalt material för respektive tidnings ledarsida sedan augusti 2015. Han blir förutom ledarkrönikör även debattansvarig på Kvällsposten och GT och får dessutom ett digitalt utvecklingsuppdrag för den lokala opinionsjournalistiken.

– Med halvtid i de politiska mandatperioderna är det dags att växla upp med nytt debattutrymme för initierade debattexter med starka berättelser. Dessutom får jag helt nya möjligheter att arbeta som opinionsjournalist i och med att jag nu kan skriva oftare och snabbare än tidigare. Det är ett drömgig, säger Csaba Bene Perlenberg.

Csaba Bene Perlenbergs ledare i GT och KvP varit några av landets mest delade och rankas frekvent högt på månadslistorna hos sajten Idagora, som rankar och sammanställer texter på borgerliga ledarsidor.

GT:s chefredaktör Sofia Dahlström vill med det nya opinionsmaterialet ytterligare förstärka den lokala västsvenska journalistiken, som har varit GT:s viktigaste uppdrag sedan tidningen grundades 1902.

– Vi satsar på västsvenska nyheter, granskningar och lokala evenemang. GT är och förblir en tidning för alla de som vill veta vad som händer i Västsverige. Vi vill erbjuda en arena för diskussion om lokala frågor där allt från Västlänken, bostadsbyggande, skola eller hemtjänst får plats, säger Sofia Dahlström.

Csaba Bene Perlenberg har tidigare arbetat på Dagens Nyheter, Sydsvenska Dagbladet, Göteborgs-Posten, Hallandsposten samt skriver för Liberala Nyhetsbyrån.

De nya debattsidorna och ledarbloggarna har premiär den 1 september.

Emma Rost går till Westander. Folk
Efter sju år lägger Curators of Sweden ned det populära Sverigekontot på Twitter.
Aftonbladet videoutbildar all personal.
Jörgen Gullbrandsson, VD på Readly.
Google är populäraste arbetsgivaren enligt en undersökning utförd av Academic Work
Åre är den kommun där invånarna hyr ut sitt boende mest via Airbnb.
Gullers Grupp har rekryterat den digitala projektledaren Karin Benckert och producenten Pelle Helmstein. Folk
Isabella Löwengrip flyttar sin blogg till Bonnier
Volkswagen startar bildelningstjänst med e-bilar i Berlin som vänder sig till personer som inte vill äga en bil själv.
Pernilla Enebrink går till Westanders Folk
Linda Johansson blir ny marknadsansvarig på Miele i Sverige. Folk
Bonnier Magazines & Brands vill bli Sveriges största koncept- och contentbyrå. Satsningen kommer att ledas av Emelie Grahn och Malin Lundberg Aguilera
TV4 bjuder på en intensiv tv-höst.
Det populära tv-programmet The Grand Tour blir tv-spel. Amazon producerar.
Jesper Dahl blir ny nordisk vd för Viacom.
Andrea Sahlgren lämnar Viacom - går till Nent