Csaba Bene Perlenberg, ny ledarkrönikör och debattansvarig på Kvällsposten och GT. Foto: Pressbild/GT.se

GT och Kvällsposten storsatsar på lokal debatt

GT och Kvällsposten startar i september var sin ny lokal digital debattsida och fördjupar samarbetet med ledarkrönikören Csaba Bene Perlenberg.

Daniel Bacelj
Daniel Bacelj
 

Satsningen innebär mer lokalt opinionsmaterial, två nya ledarbloggar och helt nya digitala debattsidor för Expressels editioner GT och Kvällsposten.

Csaba Bene Perlenberg har varit ledarkrönikör och skapat unikt lokalt material för respektive tidnings ledarsida sedan augusti 2015. Han blir förutom ledarkrönikör även debattansvarig på Kvällsposten och GT och får dessutom ett digitalt utvecklingsuppdrag för den lokala opinionsjournalistiken.

– Med halvtid i de politiska mandatperioderna är det dags att växla upp med nytt debattutrymme för initierade debattexter med starka berättelser. Dessutom får jag helt nya möjligheter att arbeta som opinionsjournalist i och med att jag nu kan skriva oftare och snabbare än tidigare. Det är ett drömgig, säger Csaba Bene Perlenberg.

Csaba Bene Perlenbergs ledare i GT och KvP varit några av landets mest delade och rankas frekvent högt på månadslistorna hos sajten Idagora, som rankar och sammanställer texter på borgerliga ledarsidor.

GT:s chefredaktör Sofia Dahlström vill med det nya opinionsmaterialet ytterligare förstärka den lokala västsvenska journalistiken, som har varit GT:s viktigaste uppdrag sedan tidningen grundades 1902.

– Vi satsar på västsvenska nyheter, granskningar och lokala evenemang. GT är och förblir en tidning för alla de som vill veta vad som händer i Västsverige. Vi vill erbjuda en arena för diskussion om lokala frågor där allt från Västlänken, bostadsbyggande, skola eller hemtjänst får plats, säger Sofia Dahlström.

Csaba Bene Perlenberg har tidigare arbetat på Dagens Nyheter, Sydsvenska Dagbladet, Göteborgs-Posten, Hallandsposten samt skriver för Liberala Nyhetsbyrån.

De nya debattsidorna och ledarbloggarna har premiär den 1 september.

jeanette-gustafsdotter-tu
Från vänster: Johan Ramsten, vice vd för koncernen. I mitten Anna Grönlund Krantz ny vd för Hallvarsson & Halvarsson och Martin Petersson, vd och koncernchef för H&H Group.
Jimmie Åkesson hade flest fejkföljare efter att Twitter genomförde en storstädning av falska konton på Twitter
Anneli Wikström blir ny Head of Native Studio inom Metro Media House.
Teamet som håller i Aftonbladets partiledardebatt: Matilda Wennerholm, programledare, Maria Bjaring, program- och debattledare, Malvina Britts, reporter, Lena Mellin, kommentator, Robert Aschberg, program- och debattledare.
Gullers Grupp köper den digitala Umeå-byrån Humbly
Zlatan Ibrahimovic skrotar sitt klädmärke A-Z, som han hade tillsammans med den norska klädjätten Varner.
Hanif Hosseini, sportchef Discovery.
Hermann Haraldsson, vd för Boozt
Bild från Googles lobby i San Francisco.
Anders Skoe blir interims-vd på Blocket
Titti Schultz lämnar P5 och kliver istället över till P4 Extra.
Till vänster: Ulrika Ek, vd för Nyheter24-gruppen och Daniel Pereaux, nytillträdd vd för Fragbite.
Sverigedemokraterna blir Sveriges största parti
Iapotek förvärvar Eprix
Jonas Antonsson, Raw Fury och Mikkel Weider och Martin Walfisz från Nordisk Film Games
Till vänster: Per Norman, vd för Mrg.