Csaba Bene Perlenberg, ny ledarkrönikör och debattansvarig på Kvällsposten och GT. Foto: Pressbild/GT.se

GT och Kvällsposten storsatsar på lokal debatt

GT och Kvällsposten startar i september var sin ny lokal digital debattsida och fördjupar samarbetet med ledarkrönikören Csaba Bene Perlenberg.

Daniel Bacelj
Daniel Bacelj
 

Satsningen innebär mer lokalt opinionsmaterial, två nya ledarbloggar och helt nya digitala debattsidor för Expressels editioner GT och Kvällsposten.

Csaba Bene Perlenberg har varit ledarkrönikör och skapat unikt lokalt material för respektive tidnings ledarsida sedan augusti 2015. Han blir förutom ledarkrönikör även debattansvarig på Kvällsposten och GT och får dessutom ett digitalt utvecklingsuppdrag för den lokala opinionsjournalistiken.

– Med halvtid i de politiska mandatperioderna är det dags att växla upp med nytt debattutrymme för initierade debattexter med starka berättelser. Dessutom får jag helt nya möjligheter att arbeta som opinionsjournalist i och med att jag nu kan skriva oftare och snabbare än tidigare. Det är ett drömgig, säger Csaba Bene Perlenberg.

Csaba Bene Perlenbergs ledare i GT och KvP varit några av landets mest delade och rankas frekvent högt på månadslistorna hos sajten Idagora, som rankar och sammanställer texter på borgerliga ledarsidor.

GT:s chefredaktör Sofia Dahlström vill med det nya opinionsmaterialet ytterligare förstärka den lokala västsvenska journalistiken, som har varit GT:s viktigaste uppdrag sedan tidningen grundades 1902.

– Vi satsar på västsvenska nyheter, granskningar och lokala evenemang. GT är och förblir en tidning för alla de som vill veta vad som händer i Västsverige. Vi vill erbjuda en arena för diskussion om lokala frågor där allt från Västlänken, bostadsbyggande, skola eller hemtjänst får plats, säger Sofia Dahlström.

Csaba Bene Perlenberg har tidigare arbetat på Dagens Nyheter, Sydsvenska Dagbladet, Göteborgs-Posten, Hallandsposten samt skriver för Liberala Nyhetsbyrån.

De nya debattsidorna och ledarbloggarna har premiär den 1 september.

Henrik Stenson. Foto: TourProGolfClubs, cc, 2.0
Twitters högkvarter i England. Foto: Pressbild
Caroline Ensér (t.v.) och Charlotta Malmquist Renstig (t.h)
Instagram
Alicia Sternin och Ida Antebro. Foto: Press
3D sko Gullers Grupp
Foto: Pressbild
Joel Abrahamsson är Sverige bästa utvecklare 2016. Foto: Johannes Skoog/Expressen
TV4 har har rekryterat Maria Mowbray som ny utvecklingschef och Cem Yeter som ny Creative Director. Folk
Vinnarna av Stora Journalistpriset 2016: Vinnarna Bosse Lindquist, Niklas Orrenius, Negra Efendić, Karin Thunberg och Helena Bengtsson.
Dagens download: Harrysrapporten - Trendrapport - Så här blir framtidens restauranger
Musikhjälpen 2016 leds av Josefine Jinder, Kodjo Akolor och Pelle Almqvist.
Allt för Sverige vann en Emmy
Jessica Sandberg blir ny Commercial Director på Nespresso.
Gustav Degerman och Hamid Abo startar Find Creatives. Foto: Press
Så här ska nya Aftonbladet.se knocka jättarna
Google skjuter in pengar i hemligt Nyheter24-projekt
Schibsted Future report 2017
Blocket har släppt ny sajt. Till höger, Cecilia von Krusenstierna, marknadschef Blocket