Foto: PressFoto: Press

GP släpper ny sajt

Nu smyglanseras nya GP.se för en liten del av läsarna och trafiken kommer trappas upp successivt under våren. Syftet med nya sidan är att förbättra läsupplevelsen på såväl mobilen som läsplattor och desktop. Den responsiva och mobilanpassade sidan innebär både ett designmässigt lyft och en rad nya funktioner som gör att bilder, rörligt material och länkningar från sociala medier kan byggas in i nyhetsmaterialet. Det skriver Stampen i ett pressmeddelande.

Daniel Bacelj
Daniel Bacelj
 

Göteborgs-Postens digitala satsning har lyft ordentligt med flera trafikrekord på mobilsajten och desktop samt annonsförsäljningsrekord. GP.se har nått över 12 miljoner sidvisningar på en vecka och 800 000 unika i mobilen. GP.se slog sidvisningsrekord vecka 3 och det nya ligger på 12 434 918 sidvisningar (desktop + mobilt). Målet för 2016 är att ta ytterligare kliv och nya GP.se är en viktig pusselbit.

– Vi har ett bra och modernt redaktionellt innehåll online men på senare år har vår tekniska plattform inneburit begränsningar så att vi inte alltid kunnat paketera nyhetsmaterialet som vi vill. Dessutom har läsare efterfrågat en modernare och mer levande sajt med mer rörligt innehåll och enklare navigering. Det har varit målbilden under arbetet med nya sidan och det ska bli spännande att se responsen, säger Markus Hankins, onlinechef på GP och fortsätter:

– Vi kommer kunna erbjuda mer flexibla annonsformat i en snyggare miljö, säger Henrik Carlsson, digital försäljningschef Stampen Media.

Projektet leds av Catharina Ahlsén och det tekniska arbetet av David Karlsson. Sajtdesignen är gjord av Stampen Digitala Mediers design- och UX-chef Joakim Bäckman.

Henrik Stenson. Foto: TourProGolfClubs, cc, 2.0
Twitters högkvarter i England. Foto: Pressbild
Caroline Ensér (t.v.) och Charlotta Malmquist Renstig (t.h)
Instagram
Alicia Sternin och Ida Antebro. Foto: Press
3D sko Gullers Grupp
Foto: Pressbild
Joel Abrahamsson är Sverige bästa utvecklare 2016. Foto: Johannes Skoog/Expressen
TV4 har har rekryterat Maria Mowbray som ny utvecklingschef och Cem Yeter som ny Creative Director. Folk
Vinnarna av Stora Journalistpriset 2016: Vinnarna Bosse Lindquist, Niklas Orrenius, Negra Efendić, Karin Thunberg och Helena Bengtsson.
Dagens download: Harrysrapporten - Trendrapport - Så här blir framtidens restauranger
Musikhjälpen 2016 leds av Josefine Jinder, Kodjo Akolor och Pelle Almqvist.
Allt för Sverige vann en Emmy
Jessica Sandberg blir ny Commercial Director på Nespresso.
Gustav Degerman och Hamid Abo startar Find Creatives. Foto: Press
Så här ska nya Aftonbladet.se knocka jättarna
Google skjuter in pengar i hemligt Nyheter24-projekt
Schibsted Future report 2017
Blocket har släppt ny sajt. Till höger, Cecilia von Krusenstierna, marknadschef Blocket