Johan Freiholtz blir försäljningschef på Frida förlag. Foto: Pressbild Folk Johan Freiholtz blir försäljningschef på Frida förlag. Foto: Pressbild

Frida förlag hämtar försäljningschef från Aftonbladet

Johan Freiholtz lämnar Schibsted och blir i stället försäljningschef med ansvar för Frida Förlags annonsförsäljning och kreativa kundsamarbeten.

Daniel Bacelj
Daniel Bacelj
 

Frida Förlag förstärker nu sin organisation med en dedikerad försäljningschef. Till den nyinrättade tjänsten rekryteras Johan Freiholtz som närmast kommer från Schibsted där han jobbat i nio år som Key Account Manager, Senior Account Manager och försäljningschef på Aftonbladet.

– Frida Förlag har en otroligt spännande resa framför sig och en målgrupp som verkligen är framtidens köpare. Nu satsar vi stenhårt på att göra ännu mer nytta för våra kunder genom större kreativa samarbeten på plattformar där vår målgrupp är, säger Johan Freiholtz, tillträdande försäljningschef i en kommentar.

– Vi har en fantastisk relation till vår målgrupp och kommer nu på allvar att kunna hjälpa våra kunder att nå dem och på riktigt göra skillnad. Johan har gedigen erfarenhet av digitala affärer och dessutom ett enormt driv. Med honom på plats fortsätter vi vår resa med målet att ytterligare sätta affären i fokus, säger Anders Juhlin, vd på Frida Förlag.

Den nya tjänsten är enligt Frida Förlag ett viktigt led i deras strategi att bli det marknadsledande sociala och digitala medieföretaget för tjejer och unga kvinnor.

Rekryteringen av Johan Freiholtz är den första av flera försäljningstjänster, målsättningen är att har ett säljteam på plats i augusti.

Till vänster: Per Norman, vd för Mrg.
Harald Ennen, blir ny vd för Outnorth. Folk
Kinnevik investerar i Kolonial
Google Assistent lanseras i Sverige. Ica är redo. På bild, Samuel Young, ansvarig för innovationshubben ICAx.
Kanal 5 och övriga Discoverykanaler bjuder på flera tv-nyheter i höst.
Bambuser vinsttappar.
Mathandeln på nätet fortsätter att växa.
Gunilla Asker lämnar jobbet som vd på Svenska Dagbladet. I höst blir hon marknadsdirektör på ICA
Joacim Möller blir ny vd för Global Gaming.
Dagens industri och Expressen direktsänder partiledardebatt.
Från vänster: vgående vd:n Fredrik Wester och tillträdande vd:n Ebba Ljungerud.
Therese Bohlin blir ny vd för Prime. Folk
Jonas Irebjörk blir ny vice vd på Metro. Folk
Anna Rastner lämnar TV4 blir ny utbudschef på UR. Folk
Maryam Ghahremani blir ordinarie vd på Bambuser.
Intäkterna blev lägre än förväntat när Catena Media släppte sin delårsrapport för 2018. På bild, Per Hellberg, vd för Catena Media
Det Cherryägda bolaget Game Lounge har köpt toppdomänerna BetNJ.com och OnlineCasino.mx.
Miljardregn över Tinder - vi betalar gärna för online-dating