Johan Freiholtz blir försäljningschef på Frida förlag. Foto: Pressbild Folk Johan Freiholtz blir försäljningschef på Frida förlag. Foto: Pressbild

Frida förlag hämtar försäljningschef från Aftonbladet

Johan Freiholtz lämnar Schibsted och blir i stället försäljningschef med ansvar för Frida Förlags annonsförsäljning och kreativa kundsamarbeten.

Daniel Bacelj
Daniel Bacelj
 

Frida Förlag förstärker nu sin organisation med en dedikerad försäljningschef. Till den nyinrättade tjänsten rekryteras Johan Freiholtz som närmast kommer från Schibsted där han jobbat i nio år som Key Account Manager, Senior Account Manager och försäljningschef på Aftonbladet.

– Frida Förlag har en otroligt spännande resa framför sig och en målgrupp som verkligen är framtidens köpare. Nu satsar vi stenhårt på att göra ännu mer nytta för våra kunder genom större kreativa samarbeten på plattformar där vår målgrupp är, säger Johan Freiholtz, tillträdande försäljningschef i en kommentar.

– Vi har en fantastisk relation till vår målgrupp och kommer nu på allvar att kunna hjälpa våra kunder att nå dem och på riktigt göra skillnad. Johan har gedigen erfarenhet av digitala affärer och dessutom ett enormt driv. Med honom på plats fortsätter vi vår resa med målet att ytterligare sätta affären i fokus, säger Anders Juhlin, vd på Frida Förlag.

Den nya tjänsten är enligt Frida Förlag ett viktigt led i deras strategi att bli det marknadsledande sociala och digitala medieföretaget för tjejer och unga kvinnor.

Rekryteringen av Johan Freiholtz är den första av flera försäljningstjänster, målsättningen är att har ett säljteam på plats i augusti.

Henrik Stenson. Foto: TourProGolfClubs, cc, 2.0
Twitters högkvarter i England. Foto: Pressbild
Caroline Ensér (t.v.) och Charlotta Malmquist Renstig (t.h)
Instagram
Alicia Sternin och Ida Antebro. Foto: Press
3D sko Gullers Grupp
Foto: Pressbild
Joel Abrahamsson är Sverige bästa utvecklare 2016. Foto: Johannes Skoog/Expressen
TV4 har har rekryterat Maria Mowbray som ny utvecklingschef och Cem Yeter som ny Creative Director. Folk
Vinnarna av Stora Journalistpriset 2016: Vinnarna Bosse Lindquist, Niklas Orrenius, Negra Efendić, Karin Thunberg och Helena Bengtsson.
Dagens download: Harrysrapporten - Trendrapport - Så här blir framtidens restauranger
Musikhjälpen 2016 leds av Josefine Jinder, Kodjo Akolor och Pelle Almqvist.
Allt för Sverige vann en Emmy
Jessica Sandberg blir ny Commercial Director på Nespresso.
Gustav Degerman och Hamid Abo startar Find Creatives. Foto: Press
Så här ska nya Aftonbladet.se knocka jättarna
Google skjuter in pengar i hemligt Nyheter24-projekt
Schibsted Future report 2017
Blocket har släppt ny sajt. Till höger, Cecilia von Krusenstierna, marknadschef Blocket