Joel Abrahamsson är Sverige bästa utvecklare 2016. Foto: Johannes Skoog/ExpressenJoel Abrahamsson är Sverige bästa utvecklare 2016. Foto: Johannes Skoog/Expressen

Expressen-eufori: Han är Sveriges bästa utvecklare

På torsdagskvällen fick Expressens chefsutvecklare Joel Abrahamsson ta emot priset som ”Sverige bästa utvecklare 2016”.

Daniel Bacelj
Daniel Bacelj
 

Det är tidningen Techworld som tillsammans med ett råd av branschexperter för femte gången utsett de bästa utvecklarna. Förra året hamnade Expressens chefsutvecklare Joel Abrahamsson på tredje plats på listan. I år toppar han den.

– Jag är fantastiskt stolt över det här priset. Det känns som ett bevis på att den digitala satsning vi har gjort på Expressen har lyckats bra, säger Joel Abrahamsson.

– Det är väldigt stimulerande att arbeta i en redaktionell miljö. Här på Expressen arbetar vi utvecklare inte isolerat med tekniken, utan vi samarbetar kring alla frågor med redaktion, analys och kommersiella sidan. Det täta samarbetet är också ett viktigt skäl till att Expressen har haft så stora digitala framgångar de senaste åren, säger Joel Abrahamsson.

Han har arbetat på Expressen i tre år och i rollen som chefsutvecklare leder han arbetet med de tekniska plattformarna.

– Joel är en modern utvecklare som kombinerar teknisk briljans med stor förståelse för affär och innehåll. Han har varit helt avgörande för den tekniska resa som Expressen har gjort, säger Peter Frey, digital produktutvecklingschef.

Joel Abrahamsson lyfter själv fram arbetet med att bygga en dynamisk, modern och framför allt modig kultur på Expressens utvecklingsavdelning som viktigt.

– Expressen har på några år gått från att vara en relativt okänd arbetsplats för utvecklare till att vara både omtalad i branschen och attraktiv för utvecklare som ligger i framkant. Vi har lyckats skapa en modig, testdriven och innovativ kultur där vi arbetar i moderna tekniker som skapar bättre sajter och som är lockande för utvecklare att jobba med, säger Joel Abrahamsson.

jeanette-gustafsdotter-tu
Från vänster: Johan Ramsten, vice vd för koncernen. I mitten Anna Grönlund Krantz ny vd för Hallvarsson & Halvarsson och Martin Petersson, vd och koncernchef för H&H Group.
Jimmie Åkesson hade flest fejkföljare efter att Twitter genomförde en storstädning av falska konton på Twitter
Anneli Wikström blir ny Head of Native Studio inom Metro Media House.
Teamet som håller i Aftonbladets partiledardebatt: Matilda Wennerholm, programledare, Maria Bjaring, program- och debattledare, Malvina Britts, reporter, Lena Mellin, kommentator, Robert Aschberg, program- och debattledare.
Gullers Grupp köper den digitala Umeå-byrån Humbly
Zlatan Ibrahimovic skrotar sitt klädmärke A-Z, som han hade tillsammans med den norska klädjätten Varner.
Hanif Hosseini, sportchef Discovery.
Hermann Haraldsson, vd för Boozt
Bild från Googles lobby i San Francisco.
Anders Skoe blir interims-vd på Blocket
Titti Schultz lämnar P5 och kliver istället över till P4 Extra.
Till vänster: Ulrika Ek, vd för Nyheter24-gruppen och Daniel Pereaux, nytillträdd vd för Fragbite.
Sverigedemokraterna blir Sveriges största parti
Iapotek förvärvar Eprix
Jonas Antonsson, Raw Fury och Mikkel Weider och Martin Walfisz från Nordisk Film Games
Till vänster: Per Norman, vd för Mrg.