Carla Maree Vella vd på Optimizer Invest söker Europas nästa startup-succé. Foto: PressbildCarla Maree Vella vd på Optimizer Invest söker Europas nästa startup-succé. Foto: Pressbild

De satsar 15 miljoner på nästa startup-succé

Optimizer Invest söker Europas nästa startup-succé. Därför lanseras en Draknästet-inspirerad tävling där de tävlande gör upp om en investering värd upp till 15 miljoner kronor.

- Vi hoppas på många spännande bidrag från Sverige, som vi vet har en otroligt stark startup-scen, säger Optimizer Invests verkställande direktör Carla Maree Vella.

Daniel Bacelj
Daniel Bacelj
 

Tävlingen startar officiellt den 5:e september och utgör ett steg för Optimizer Invest när det handlar om att ytterligare bredda sig till fler sektorer än igaming, där man sedan tidigare är starka.

– För oss är tävlingsformatet ett sätt att attrahera så väl bra innovationer som driftiga personer som gillar tävlingsmomentet. Vår förhoppning är att få en bra blandning av starka bidrag från olika sektorer och från olika länder i Europa, säger Carla Maree Vella i ett pressmeddelande.

Tävlingsupplägget är enkelt. Alla startups som har en fungerande produkt eller tjänst har möjligheten att anmäla sig online via Optimizer Invests hemsida och bifoga en video där man presenterar sin vision.

Det vinnande bidraget belönas med en investering på upp till 15 miljoner kronor, gratis kontorsplats och boende för ett team på fyra personer under sex månader.

– Jag är fullständigt övertygad om att det finns många riktigt bra och kreativa idéer som behöver finansiering för att ta nästa stora steg. Det problemet vill vi lösa, säger Carla Maree Vella.

Henrik Persson Ekdahl, partner i Optimizer Invest, har höga förhoppningar på svenska entreprenörers bidrag till tävlingen.

– Vi har sedan tidigare goda erfarenheter från en rad investeringar i intressanta svenska företag där vi fått förmånen att följa med på hela den spännande resa det innebär att gå från startup till en större och mer utvecklad verksamhet. Vår förhoppning är självfallet att få uppleva en liknande resa med det vinnande bidraget, säger Henrik Persson Ekdahl.

Henrik Stenson. Foto: TourProGolfClubs, cc, 2.0
Twitters högkvarter i England. Foto: Pressbild
Caroline Ensér (t.v.) och Charlotta Malmquist Renstig (t.h)
Instagram
Alicia Sternin och Ida Antebro. Foto: Press
3D sko Gullers Grupp
Foto: Pressbild
Joel Abrahamsson är Sverige bästa utvecklare 2016. Foto: Johannes Skoog/Expressen
TV4 har har rekryterat Maria Mowbray som ny utvecklingschef och Cem Yeter som ny Creative Director. Folk
Vinnarna av Stora Journalistpriset 2016: Vinnarna Bosse Lindquist, Niklas Orrenius, Negra Efendić, Karin Thunberg och Helena Bengtsson.
Dagens download: Harrysrapporten - Trendrapport - Så här blir framtidens restauranger
Musikhjälpen 2016 leds av Josefine Jinder, Kodjo Akolor och Pelle Almqvist.
Allt för Sverige vann en Emmy
Jessica Sandberg blir ny Commercial Director på Nespresso.
Gustav Degerman och Hamid Abo startar Find Creatives. Foto: Press
Så här ska nya Aftonbladet.se knocka jättarna
Google skjuter in pengar i hemligt Nyheter24-projekt
Schibsted Future report 2017
Blocket har släppt ny sajt. Till höger, Cecilia von Krusenstierna, marknadschef Blocket