Carla Maree Vella vd på Optimizer Invest söker Europas nästa startup-succé. Foto: PressbildCarla Maree Vella vd på Optimizer Invest söker Europas nästa startup-succé. Foto: Pressbild

De satsar 15 miljoner på nästa startup-succé

Optimizer Invest söker Europas nästa startup-succé. Därför lanseras en Draknästet-inspirerad tävling där de tävlande gör upp om en investering värd upp till 15 miljoner kronor.

- Vi hoppas på många spännande bidrag från Sverige, som vi vet har en otroligt stark startup-scen, säger Optimizer Invests verkställande direktör Carla Maree Vella.

Daniel Bacelj
Daniel Bacelj
 

Tävlingen startar officiellt den 5:e september och utgör ett steg för Optimizer Invest när det handlar om att ytterligare bredda sig till fler sektorer än igaming, där man sedan tidigare är starka.

– För oss är tävlingsformatet ett sätt att attrahera så väl bra innovationer som driftiga personer som gillar tävlingsmomentet. Vår förhoppning är att få en bra blandning av starka bidrag från olika sektorer och från olika länder i Europa, säger Carla Maree Vella i ett pressmeddelande.

Tävlingsupplägget är enkelt. Alla startups som har en fungerande produkt eller tjänst har möjligheten att anmäla sig online via Optimizer Invests hemsida och bifoga en video där man presenterar sin vision.

Det vinnande bidraget belönas med en investering på upp till 15 miljoner kronor, gratis kontorsplats och boende för ett team på fyra personer under sex månader.

– Jag är fullständigt övertygad om att det finns många riktigt bra och kreativa idéer som behöver finansiering för att ta nästa stora steg. Det problemet vill vi lösa, säger Carla Maree Vella.

Henrik Persson Ekdahl, partner i Optimizer Invest, har höga förhoppningar på svenska entreprenörers bidrag till tävlingen.

– Vi har sedan tidigare goda erfarenheter från en rad investeringar i intressanta svenska företag där vi fått förmånen att följa med på hela den spännande resa det innebär att gå från startup till en större och mer utvecklad verksamhet. Vår förhoppning är självfallet att få uppleva en liknande resa med det vinnande bidraget, säger Henrik Persson Ekdahl.

Emma Rost går till Westander. Folk
Efter sju år lägger Curators of Sweden ned det populära Sverigekontot på Twitter.
Aftonbladet videoutbildar all personal.
Jörgen Gullbrandsson, VD på Readly.
Google är populäraste arbetsgivaren enligt en undersökning utförd av Academic Work
Åre är den kommun där invånarna hyr ut sitt boende mest via Airbnb.
Gullers Grupp har rekryterat den digitala projektledaren Karin Benckert och producenten Pelle Helmstein. Folk
Isabella Löwengrip flyttar sin blogg till Bonnier
Volkswagen startar bildelningstjänst med e-bilar i Berlin som vänder sig till personer som inte vill äga en bil själv.
Pernilla Enebrink går till Westanders Folk
Linda Johansson blir ny marknadsansvarig på Miele i Sverige. Folk
Bonnier Magazines & Brands vill bli Sveriges största koncept- och contentbyrå. Satsningen kommer att ledas av Emelie Grahn och Malin Lundberg Aguilera
TV4 bjuder på en intensiv tv-höst.
Det populära tv-programmet The Grand Tour blir tv-spel. Amazon producerar.
Jesper Dahl blir ny nordisk vd för Viacom.
Andrea Sahlgren lämnar Viacom - går till Nent