Carla Maree Vella vd på Optimizer Invest söker Europas nästa startup-succé. Foto: PressbildCarla Maree Vella vd på Optimizer Invest söker Europas nästa startup-succé. Foto: Pressbild

De satsar 15 miljoner på nästa startup-succé

Optimizer Invest söker Europas nästa startup-succé. Därför lanseras en Draknästet-inspirerad tävling där de tävlande gör upp om en investering värd upp till 15 miljoner kronor.

- Vi hoppas på många spännande bidrag från Sverige, som vi vet har en otroligt stark startup-scen, säger Optimizer Invests verkställande direktör Carla Maree Vella.

Daniel Bacelj
Daniel Bacelj
 

Tävlingen startar officiellt den 5:e september och utgör ett steg för Optimizer Invest när det handlar om att ytterligare bredda sig till fler sektorer än igaming, där man sedan tidigare är starka.

– För oss är tävlingsformatet ett sätt att attrahera så väl bra innovationer som driftiga personer som gillar tävlingsmomentet. Vår förhoppning är att få en bra blandning av starka bidrag från olika sektorer och från olika länder i Europa, säger Carla Maree Vella i ett pressmeddelande.

Tävlingsupplägget är enkelt. Alla startups som har en fungerande produkt eller tjänst har möjligheten att anmäla sig online via Optimizer Invests hemsida och bifoga en video där man presenterar sin vision.

Det vinnande bidraget belönas med en investering på upp till 15 miljoner kronor, gratis kontorsplats och boende för ett team på fyra personer under sex månader.

– Jag är fullständigt övertygad om att det finns många riktigt bra och kreativa idéer som behöver finansiering för att ta nästa stora steg. Det problemet vill vi lösa, säger Carla Maree Vella.

Henrik Persson Ekdahl, partner i Optimizer Invest, har höga förhoppningar på svenska entreprenörers bidrag till tävlingen.

– Vi har sedan tidigare goda erfarenheter från en rad investeringar i intressanta svenska företag där vi fått förmånen att följa med på hela den spännande resa det innebär att gå från startup till en större och mer utvecklad verksamhet. Vår förhoppning är självfallet att få uppleva en liknande resa med det vinnande bidraget, säger Henrik Persson Ekdahl.

jeanette-gustafsdotter-tu
Från vänster: Johan Ramsten, vice vd för koncernen. I mitten Anna Grönlund Krantz ny vd för Hallvarsson & Halvarsson och Martin Petersson, vd och koncernchef för H&H Group.
Jimmie Åkesson hade flest fejkföljare efter att Twitter genomförde en storstädning av falska konton på Twitter
Anneli Wikström blir ny Head of Native Studio inom Metro Media House.
Teamet som håller i Aftonbladets partiledardebatt: Matilda Wennerholm, programledare, Maria Bjaring, program- och debattledare, Malvina Britts, reporter, Lena Mellin, kommentator, Robert Aschberg, program- och debattledare.
Gullers Grupp köper den digitala Umeå-byrån Humbly
Zlatan Ibrahimovic skrotar sitt klädmärke A-Z, som han hade tillsammans med den norska klädjätten Varner.
Hanif Hosseini, sportchef Discovery.
Hermann Haraldsson, vd för Boozt
Bild från Googles lobby i San Francisco.
Anders Skoe blir interims-vd på Blocket
Titti Schultz lämnar P5 och kliver istället över till P4 Extra.
Till vänster: Ulrika Ek, vd för Nyheter24-gruppen och Daniel Pereaux, nytillträdd vd för Fragbite.
Sverigedemokraterna blir Sveriges största parti
Iapotek förvärvar Eprix
Jonas Antonsson, Raw Fury och Mikkel Weider och Martin Walfisz från Nordisk Film Games
Till vänster: Per Norman, vd för Mrg.