göteborg foto: henrik jansson byline christer el-mochantaf bildbyline /ah Folk Christer el-mochantaf. Foto: Henrik jansson

Christer El-Mochantaf blir ny redaktionschef på Kvällsposten

Christer El-Mochantaf, 25, blir ny redaktionschef på Kvällsposten. Han lämnar därmed sin tjänst som nyhetschef på Expressen.

Daniel Bacelj
Daniel Bacelj
 

– Kvällsposten är en uppskattad nyhetsförmedlare i ett välbefolkat och viktigt område, det är ett stort ansvar för oss att förvalta och utveckla det uppdraget. Lokalredaktionerna blir tyvärr färre, men möjligheterna att göra journalistik är större än någonsin – så det är en spännande utmaning, säger Christer, som senast varit nyhetschef på Expressen.

Christer El-Mochantaf tilldelades ”Gyllene Haldan” på Guldspadegalan 2015 för sin granskning av västsvensk nazism. Han har skrivit boken ”En kopp kaffe på Nordpolen” (2015) och fått Lilla Augustpriset för novellen ”Kalla hjärtans dag” (2010).

På Expressen har han varit reporter, biträdande nyhetschef och nyhetschef såväl i Stockholm som på den västsvenska editionen GT.

– Eterfrågan av granskande samhällsjournalistik är mycket stor i dag, vilket visar sig gång på gång, oavsett om det handlar om att granska politiker eller att gå på djupet med problematiska skeenden. Informationskällorna är otaliga i den digitala eran och att journalistiken gör jobbet fullt ut är viktigare än någonsin, säger Christer El-Mochantaf.

Den nya redaktionschefen kommer att jobba tillsammans med nya chefredaktören Katrin Säfström, som värvats från Årets dagstidning-nominerade Nerikes Allehanda där hon varit chefredaktör (liksom på Folket i Eskilstuna och LT i Södertälje).

– Det känns mycket bra att Kvällsposten får ta del av Christer El-Mochantafs kunskaper och drivkraft. Det ska bli roligt och spännande att jobba ihop med honom. Jag är övertygad om att vi kompletterar varandra som del i en kommande ledning, säger Katrin Säfström, tillträdande chefredaktör.

Emma Rost går till Westander. Folk
Efter sju år lägger Curators of Sweden ned det populära Sverigekontot på Twitter.
Aftonbladet videoutbildar all personal.
Jörgen Gullbrandsson, VD på Readly.
Google är populäraste arbetsgivaren enligt en undersökning utförd av Academic Work
Åre är den kommun där invånarna hyr ut sitt boende mest via Airbnb.
Gullers Grupp har rekryterat den digitala projektledaren Karin Benckert och producenten Pelle Helmstein. Folk
Isabella Löwengrip flyttar sin blogg till Bonnier
Volkswagen startar bildelningstjänst med e-bilar i Berlin som vänder sig till personer som inte vill äga en bil själv.
Pernilla Enebrink går till Westanders Folk
Linda Johansson blir ny marknadsansvarig på Miele i Sverige. Folk
Bonnier Magazines & Brands vill bli Sveriges största koncept- och contentbyrå. Satsningen kommer att ledas av Emelie Grahn och Malin Lundberg Aguilera
TV4 bjuder på en intensiv tv-höst.
Det populära tv-programmet The Grand Tour blir tv-spel. Amazon producerar.
Jesper Dahl blir ny nordisk vd för Viacom.
Andrea Sahlgren lämnar Viacom - går till Nent