göteborg foto: henrik jansson byline christer el-mochantaf bildbyline /ah Folk Christer el-mochantaf. Foto: Henrik jansson

Christer El-Mochantaf blir ny redaktionschef på Kvällsposten

Christer El-Mochantaf, 25, blir ny redaktionschef på Kvällsposten. Han lämnar därmed sin tjänst som nyhetschef på Expressen.

Daniel Bacelj
Daniel Bacelj
 

– Kvällsposten är en uppskattad nyhetsförmedlare i ett välbefolkat och viktigt område, det är ett stort ansvar för oss att förvalta och utveckla det uppdraget. Lokalredaktionerna blir tyvärr färre, men möjligheterna att göra journalistik är större än någonsin – så det är en spännande utmaning, säger Christer, som senast varit nyhetschef på Expressen.

Christer El-Mochantaf tilldelades ”Gyllene Haldan” på Guldspadegalan 2015 för sin granskning av västsvensk nazism. Han har skrivit boken ”En kopp kaffe på Nordpolen” (2015) och fått Lilla Augustpriset för novellen ”Kalla hjärtans dag” (2010).

På Expressen har han varit reporter, biträdande nyhetschef och nyhetschef såväl i Stockholm som på den västsvenska editionen GT.

– Eterfrågan av granskande samhällsjournalistik är mycket stor i dag, vilket visar sig gång på gång, oavsett om det handlar om att granska politiker eller att gå på djupet med problematiska skeenden. Informationskällorna är otaliga i den digitala eran och att journalistiken gör jobbet fullt ut är viktigare än någonsin, säger Christer El-Mochantaf.

Den nya redaktionschefen kommer att jobba tillsammans med nya chefredaktören Katrin Säfström, som värvats från Årets dagstidning-nominerade Nerikes Allehanda där hon varit chefredaktör (liksom på Folket i Eskilstuna och LT i Södertälje).

– Det känns mycket bra att Kvällsposten får ta del av Christer El-Mochantafs kunskaper och drivkraft. Det ska bli roligt och spännande att jobba ihop med honom. Jag är övertygad om att vi kompletterar varandra som del i en kommande ledning, säger Katrin Säfström, tillträdande chefredaktör.

Henrik Stenson. Foto: TourProGolfClubs, cc, 2.0
Twitters högkvarter i England. Foto: Pressbild
Caroline Ensér (t.v.) och Charlotta Malmquist Renstig (t.h)
Instagram
Alicia Sternin och Ida Antebro. Foto: Press
3D sko Gullers Grupp
Foto: Pressbild
Joel Abrahamsson är Sverige bästa utvecklare 2016. Foto: Johannes Skoog/Expressen
TV4 har har rekryterat Maria Mowbray som ny utvecklingschef och Cem Yeter som ny Creative Director. Folk
Vinnarna av Stora Journalistpriset 2016: Vinnarna Bosse Lindquist, Niklas Orrenius, Negra Efendić, Karin Thunberg och Helena Bengtsson.
Dagens download: Harrysrapporten - Trendrapport - Så här blir framtidens restauranger
Musikhjälpen 2016 leds av Josefine Jinder, Kodjo Akolor och Pelle Almqvist.
Allt för Sverige vann en Emmy
Jessica Sandberg blir ny Commercial Director på Nespresso.
Gustav Degerman och Hamid Abo startar Find Creatives. Foto: Press
Så här ska nya Aftonbladet.se knocka jättarna
Google skjuter in pengar i hemligt Nyheter24-projekt
Schibsted Future report 2017
Blocket har släppt ny sajt. Till höger, Cecilia von Krusenstierna, marknadschef Blocket