göteborg foto: henrik jansson byline christer el-mochantaf bildbyline /ah Folk Christer el-mochantaf. Foto: Henrik jansson

Christer El-Mochantaf blir ny redaktionschef på Kvällsposten

Christer El-Mochantaf, 25, blir ny redaktionschef på Kvällsposten. Han lämnar därmed sin tjänst som nyhetschef på Expressen.

Daniel Bacelj
Daniel Bacelj
 

– Kvällsposten är en uppskattad nyhetsförmedlare i ett välbefolkat och viktigt område, det är ett stort ansvar för oss att förvalta och utveckla det uppdraget. Lokalredaktionerna blir tyvärr färre, men möjligheterna att göra journalistik är större än någonsin – så det är en spännande utmaning, säger Christer, som senast varit nyhetschef på Expressen.

Christer El-Mochantaf tilldelades ”Gyllene Haldan” på Guldspadegalan 2015 för sin granskning av västsvensk nazism. Han har skrivit boken ”En kopp kaffe på Nordpolen” (2015) och fått Lilla Augustpriset för novellen ”Kalla hjärtans dag” (2010).

På Expressen har han varit reporter, biträdande nyhetschef och nyhetschef såväl i Stockholm som på den västsvenska editionen GT.

– Eterfrågan av granskande samhällsjournalistik är mycket stor i dag, vilket visar sig gång på gång, oavsett om det handlar om att granska politiker eller att gå på djupet med problematiska skeenden. Informationskällorna är otaliga i den digitala eran och att journalistiken gör jobbet fullt ut är viktigare än någonsin, säger Christer El-Mochantaf.

Den nya redaktionschefen kommer att jobba tillsammans med nya chefredaktören Katrin Säfström, som värvats från Årets dagstidning-nominerade Nerikes Allehanda där hon varit chefredaktör (liksom på Folket i Eskilstuna och LT i Södertälje).

– Det känns mycket bra att Kvällsposten får ta del av Christer El-Mochantafs kunskaper och drivkraft. Det ska bli roligt och spännande att jobba ihop med honom. Jag är övertygad om att vi kompletterar varandra som del i en kommande ledning, säger Katrin Säfström, tillträdande chefredaktör.

jeanette-gustafsdotter-tu
Från vänster: Johan Ramsten, vice vd för koncernen. I mitten Anna Grönlund Krantz ny vd för Hallvarsson & Halvarsson och Martin Petersson, vd och koncernchef för H&H Group.
Jimmie Åkesson hade flest fejkföljare efter att Twitter genomförde en storstädning av falska konton på Twitter
Anneli Wikström blir ny Head of Native Studio inom Metro Media House.
Teamet som håller i Aftonbladets partiledardebatt: Matilda Wennerholm, programledare, Maria Bjaring, program- och debattledare, Malvina Britts, reporter, Lena Mellin, kommentator, Robert Aschberg, program- och debattledare.
Gullers Grupp köper den digitala Umeå-byrån Humbly
Zlatan Ibrahimovic skrotar sitt klädmärke A-Z, som han hade tillsammans med den norska klädjätten Varner.
Hanif Hosseini, sportchef Discovery.
Hermann Haraldsson, vd för Boozt
Bild från Googles lobby i San Francisco.
Anders Skoe blir interims-vd på Blocket
Titti Schultz lämnar P5 och kliver istället över till P4 Extra.
Till vänster: Ulrika Ek, vd för Nyheter24-gruppen och Daniel Pereaux, nytillträdd vd för Fragbite.
Sverigedemokraterna blir Sveriges största parti
Iapotek förvärvar Eprix
Jonas Antonsson, Raw Fury och Mikkel Weider och Martin Walfisz från Nordisk Film Games
Till vänster: Per Norman, vd för Mrg.