Maryam Ghahremani blir ordinarie vd på Bambuser.Maryam Ghahremani blir ordinarie vd på Bambuser. Foto: Pressbild

Bambuser toppvärvar från Spotify

Bambuser har värvat Jesper Funck som ny Chief Product Officer. Samtidigt står det också klart att Bambusers interims-vd, Maryam Ghahremani blir ordinarie vd från och med 22 augusti.

Smashdig
Smashdig
 

Jesper Funck arbetade senast på Spotify med ansvar för data/analys, innovation och strategi inom såväl produkt som marknad. Funck har tidigare även arbetat som konsult på Mediavision AB med inriktning på strategier för digital video och TV.

– Det ska bli inspirerande att komma in på Bambuser som är ett spännande företag med en stark produkt och många duktiga och passionerade medarbetare. Genom att jobba datadrivet och kundfokuserat har Bambuser alla möjligheter att ta en stark position på en snabbt växande marknad, säger Jesper Funck, i ett pressmeddelande.

Jesper Funck börjar den den 13 augusti 2018.

Missa inga nyheter! Följ Smashdig på LinkedIn

Maryam Ghahremani blir vd

Nu står det också klart att Maryam Ghahremani blir ny ordinarie vd för Bambuser. Maryam Ghahremanis tjänst som interims-vd övergår därmed till en ordinarie tjänst från och med 22 augusti 2018.

– Jag behövde ingen betänketid innan jag accepterade styrelsens erbjudande om att gå in som ordinarie vd för Bambuser. Vi ser nu att bitarna för den nya strategin, som kommer att lanseras under kvartal tre och fyra i år, börjar falla på plats. I skiftet mot ett mer datadrivet och snabbfotat arbetssätt behöver vi någon som förstår marknaden samt har det tekniska djupet att driva produkten mot våra kunders efterfrågan och behov, äger Bambusers VD Maryam Ghahremani, i en kommentar.

Stora mediegiganter bland kunderna

Bambuser är ett svenskt mjukvaruföretag som erbjuder B2B-lösningar för livevideo. Bolaget grundades 2007 av Måns Adler. Bland kunderna finns Aftonbladet, Associated Press, NRK och DR.

jeanette-gustafsdotter-tu
Från vänster: Johan Ramsten, vice vd för koncernen. I mitten Anna Grönlund Krantz ny vd för Hallvarsson & Halvarsson och Martin Petersson, vd och koncernchef för H&H Group.
Jimmie Åkesson hade flest fejkföljare efter att Twitter genomförde en storstädning av falska konton på Twitter
Anneli Wikström blir ny Head of Native Studio inom Metro Media House.
Teamet som håller i Aftonbladets partiledardebatt: Matilda Wennerholm, programledare, Maria Bjaring, program- och debattledare, Malvina Britts, reporter, Lena Mellin, kommentator, Robert Aschberg, program- och debattledare.
Gullers Grupp köper den digitala Umeå-byrån Humbly
Zlatan Ibrahimovic skrotar sitt klädmärke A-Z, som han hade tillsammans med den norska klädjätten Varner.
Hanif Hosseini, sportchef Discovery.
Hermann Haraldsson, vd för Boozt
Bild från Googles lobby i San Francisco.
Anders Skoe blir interims-vd på Blocket
Titti Schultz lämnar P5 och kliver istället över till P4 Extra.
Till vänster: Ulrika Ek, vd för Nyheter24-gruppen och Daniel Pereaux, nytillträdd vd för Fragbite.
Sverigedemokraterna blir Sveriges största parti
Iapotek förvärvar Eprix
Jonas Antonsson, Raw Fury och Mikkel Weider och Martin Walfisz från Nordisk Film Games
Till vänster: Per Norman, vd för Mrg.