Bonial etablerar sig i Sverige. På bilden: Christian Gaiser, VD och grundare av Bonial.com Group. Foto: PressBonial etablerar sig i Sverige. På bilden: Christian Gaiser, VD och grundare av Bonial.com Group. Foto: Press

Axel Springer-bolaget Bonial till Sverige – lanserar app som ”ersätter tryckt reklam”

Axel Springer-ägda Bonial, som levererar digitala reklamutskick från detaljhandeln via app och desktop, har etablerat sig i Sverige. Bolaget, som nått stor internationell framgång med sitt koncept, har i dag över 20 miljoner användare och 1,2 miljoner anslutna detaljhandlare. Vid den svenska lanseringen har bolaget redan knutit till sig ett tjugotal av Sveriges största detaljhandlare, däribland IKEA, H&M, ICA och Clas Ohlson.

Publicom
 

Att de nu väljer att etablera sig på den svenska marknaden beror på två faktorer. Det säger Martin Hammarström, presstalesperson för Bonial i Sverige till Klickmonster .

– Sverige och svenskarna ligger långt framme i sin användning av mobiler och smartphone. Dessutom ligger Sverige ligger högt när gäller produktion av tryckt reklam. Bara i Sverige distribueras det årligen cirka 3,5 miljarder broschyrer, exempelvis direktreklam och bilagor i printtidningar.

Bonial vänder sig till landets större detaljhandlare och omvandlar traditionella reklamutskick till ett digitalt format med nya funktionaliteter. För användaren innebär det att de kan scrolla igenom den digitala versionen precis som de brukar men också söka efter en särskild produkt, varumärke eller hitta reavaror.

– Ambitionen är att koppla upp sig mot alla större detaljhandelskedjor, precis som Bonial gjort i andra länder, säger Hammarström.

Ni går in i en väldigt trång sektor. Det finns många såväl rikstäckande som lokala aktörer inom just det här segmentet. Hur ser ni på konkurrensen?

– Bonial är medvetna om att råder en stor konkurrenter inte bara i Sverige utan även på de andra utländska marknaderna. Men Bonail är trygga med att de har ett mycket väl fungerande system som har visat sig användbart för de över 20 miljoner användarna som finns på andra marknader, som i till exempel USA och Tyskland.

Hur många svenska användare räknar Bonial med ska ansluta sig?
– De har inte satt upp något sådant mål i detalj.


Hur ser lönsamheten ut för Bonial i dag?

– Axel Springer är inte publika med dessa siffror men de har sagt att Bonial har en bra marginal i Tyskland. Bonial-koncernen går med vinst sedan tre år tillbaka, säger Martin Hammarström avslutningsvis.

Henrik Stenson. Foto: TourProGolfClubs, cc, 2.0
Twitters högkvarter i England. Foto: Pressbild
Caroline Ensér (t.v.) och Charlotta Malmquist Renstig (t.h)
Instagram
Alicia Sternin och Ida Antebro. Foto: Press
3D sko Gullers Grupp
Foto: Pressbild
Joel Abrahamsson är Sverige bästa utvecklare 2016. Foto: Johannes Skoog/Expressen
TV4 har har rekryterat Maria Mowbray som ny utvecklingschef och Cem Yeter som ny Creative Director. Folk
Vinnarna av Stora Journalistpriset 2016: Vinnarna Bosse Lindquist, Niklas Orrenius, Negra Efendić, Karin Thunberg och Helena Bengtsson.
Dagens download: Harrysrapporten - Trendrapport - Så här blir framtidens restauranger
Musikhjälpen 2016 leds av Josefine Jinder, Kodjo Akolor och Pelle Almqvist.
Allt för Sverige vann en Emmy
Jessica Sandberg blir ny Commercial Director på Nespresso.
Gustav Degerman och Hamid Abo startar Find Creatives. Foto: Press
Så här ska nya Aftonbladet.se knocka jättarna
Google skjuter in pengar i hemligt Nyheter24-projekt
Schibsted Future report 2017
Blocket har släppt ny sajt. Till höger, Cecilia von Krusenstierna, marknadschef Blocket