Aftonbladet Morgontv sänds på tv3. Programledarna Maria Bjaring, Claes Åkeson, Karin Magnusson. Foto: PressProgramledarna Maria Bjaring, Claes Åkeson, Karin Magnusson. Foto: Press

Aftonbladet Morgon sänds på TV3

Aftonbladet och TV3 har ingått ett samarbete för att sända Aftonbladet Morgon. Från den 26 september kommer programmet även att visas live på TV3 måndag till fredag.

Daniel Bacelj
Daniel Bacelj
 

– Nu får vi morgonsändningar i TV3:s tablå och Aftonbladet Morgon är det perfekta formatet för våra tittare. Samarbetet erbjuder ett spännande alternativ till traditionell morgon-TV, säger MTG Sveriges programdirektör Karin Stjärne.

I höst ritas mediekartan om då Aftonbladets onlineformat Aftonbladet Morgon tas in i den linjära tablån på TV3. Aftonbladet Morgon startade för knappt två år sedan och blev omedelbart en succé online. Varje sändning har i snitt 350 000 startade strömmar per program. Nu breddas tittarskaran ytterligare då Aftonbladet Morgon även kommer att sändas live på TV3 med premiär den 26 september.

– Aftonbladet Morgons unika mix av nyheter och nöje, från klickraketer till seriösa politiska analyser hoppas jag ska passa våra tittare på TV3, säger MTG Sveriges programdirektör Karin Stjärne.

Aftonbladet Morgon sänds måndag till fredag, 06.30-9.00 och kommer att fortsätta visas på aftonbladet.se samtidigt som på TV3. Programmet leds av Claes Åkeson, Maria Bjaring och Karin Magnusson.

– Det här känns hur kul som helst. Jag tror på nya allianser och är mycket glad över det här samarbetet. Det ska bli riktigt spännande att lyfta in ett onlineformat i broadcast-TV. Vi vill alltid att våra program ska nå så många tittare som möjligt, det här är en stor chans för både Aftonbladet-TV och TV3, säger Lotta Folcker, TV-chef Aftonbladet.

Vid större nyhetshändelser kommer det även finnas möjlighet för TV3 att bryta sina sändningar för att ta in Aftonbladets liverapporter.

– Aftonbladet är Sveriges primära nyhetskälla som vi har möjlighet att ta in i TV3:s tablå och på så sätt komma närmar våra tittare i sin dagliga mediekonsumtion, säger Karin Stjärne.

Henrik Stenson. Foto: TourProGolfClubs, cc, 2.0
Twitters högkvarter i England. Foto: Pressbild
Caroline Ensér (t.v.) och Charlotta Malmquist Renstig (t.h)
Instagram
Alicia Sternin och Ida Antebro. Foto: Press
3D sko Gullers Grupp
Foto: Pressbild
Joel Abrahamsson är Sverige bästa utvecklare 2016. Foto: Johannes Skoog/Expressen
TV4 har har rekryterat Maria Mowbray som ny utvecklingschef och Cem Yeter som ny Creative Director. Folk
Vinnarna av Stora Journalistpriset 2016: Vinnarna Bosse Lindquist, Niklas Orrenius, Negra Efendić, Karin Thunberg och Helena Bengtsson.
Dagens download: Harrysrapporten - Trendrapport - Så här blir framtidens restauranger
Musikhjälpen 2016 leds av Josefine Jinder, Kodjo Akolor och Pelle Almqvist.
Allt för Sverige vann en Emmy
Jessica Sandberg blir ny Commercial Director på Nespresso.
Gustav Degerman och Hamid Abo startar Find Creatives. Foto: Press
Så här ska nya Aftonbladet.se knocka jättarna
Google skjuter in pengar i hemligt Nyheter24-projekt
Schibsted Future report 2017
Blocket har släppt ny sajt. Till höger, Cecilia von Krusenstierna, marknadschef Blocket